Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2 terör örgütü El Kaide sanığına hapis cezası verildi

2 terör örgütü El Kaide sanığına hapis cezası verildi

Adana'da, terör örgütü El Kaide'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açılan 2 sanıktan biri 6 yıl 10 ay 15 gün, diğeri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da, terör örgütü El Kaide'ye yönelik sorusturma kapsaminda haklarinda 'silahli terör örgütüne üye olma' suçundan dava açilan 2 saniktan biri 6 yil 10 ay 15 gün, digeri 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Adana 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuksuz sanik B.T.B. ve avukati katildi, sanik C.T. ise gelmedi.Cumhuriyet savcisi, esas hakkindaki mütalaasinda, saniklarin El Kaide'ye katilimi artirmak adina örgütsel toplantilar yaptigini, dijital materyallerinde terör örgütü mensuplarina ait çok sayida fotograf tespit edildigini, Suriye'de El Kaide'ye katildiklarini ve kod isim kullandiklarini belirterek, B.T.B. ve C.T'nin 'silahli terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandirilmasini istedi.

Sanik B.T.B. savunmasinda, terör örgütü El Kaide üyesi olmadigini ve herhangi bir silahli eyleme katilmadigini ileri sürdü.Kod adi kullanmadigini iddia eden B.T.B, 'Suçlamalari kabul etmiyorum. Suriye'de örgüt kamplarina gitmedim. Örgütsel bir konumum da yoktur. Beraatimi talep ederim.' ifadesini kullandi.Mahkeme heyeti, 'silahli terör örgütüne üye olma' suçundan sanik C.T'yi 6 yil 10 ay 15 gün, B.T.B'yi de 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirdi. B.T.B'nin tutuksuzlugunun devamina karar veren heyet, C.T. hakkinda ise tutuklanmak üzere yakalama emri çikarilmasina da hükmetti.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli