Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ADANA ALARM VERİYOR; EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AŞILANMASI VE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

ADANA ALARM VERİYOR; EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AŞILANMASI VE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

ADANA ALARM VERİYOR; EĞİTİM ÇALIŞANLARININ AŞILANMASI VE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

ADANA ALARM VERIYOR; EGITIM ÇALISANLARININ ASILANMASI VE UZAKTAN EGITIM SÜRECI
Türkiye Kamu Sen Adana Il Temsilcisi ve Türk Egitim Sen Adana 1 Nolu Sube Baskani Durdu Mehmet Girgeç,Ülkemizde hemen hemen her gün virüs nedeniyle hayatini kaybeden ya da hastalanan egitim çalisani arkadaslarimizin haberini üzüntüyle duyduklarini belirterek, Adana’mizda da virüs nedeniyle rahatsizlanan, tedavisi evinde ya da hastanede devam eden arkadaslarimiz mevcuttur. dedi.
 Baskan Girgeç yaptigi açiklamada, Saglik Bakani Fahrettin Koca, illerin 100 bin nüfusa karsilik gelen haftalik vaka sayisini gösteren haritanin güncel halini paylasti. ADANA'da vaka sayisi 100 binde 111,26'ye yükselerek '100' kritik esigi geçti ve son yayinlanan haritaya göre artik KIRMIZI renkteyiz.
Bugün Adana’da; 1642 kurumda, 13634 derslikte 23746, ögretmenimiz 473650 ögrencimizle yüz yüze egitim faaliyeti gerçeklestirmektedir. Kurumlarimizda, Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerimizde ya da Il Milli Egitim Müdürlüklerimizde çalisan egitim çalisani arkadaslarimiz da eklendiginde bu rakam daha da artmaktadir.
Maalesef ki günlük vaka sayilarinda çok ciddi artislar var. Özellikle mutant virüsün 0-9 yas grubunda hizli etki gösterdigi ifade ediliyor. Ögretmenlerde ve egitim çalisanlarimizda çok ciddi vakalar görülmekte. Bir çok ilde ara siniflarda uzaktan egitime geçildi. Türk Egitim-Sen olarak Adana’da da ara siniflarda oldugu gibi okul öncesi ve ilkokullarda da tam zamanli uzaktan egitime geçilmesi karari alinmasi ya da sinavlara hazirlanan ögrencilerin kurs programlari etkilenmeden, tüm kademeler itibariyle Ramazan ayi sonuna kadar uzaktan egitime geçilmesi ve bu sürede de ögretmenlerin ve tüm egitim çalisanlarimizin asilanmasi programinin tamamlanmasi ve egitim çalisanlarimizin tamami için tüm kurumlarimizda esnek çalismaya geçilmesi konusunda çagrida bulunuyoruz'' ifadelerini kullandi 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli