Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Adana'da tek tırnaklı hayvan başı ve kemikleri bulundu

Adana

Yüreğir ilçesine bağlı, Bahçelievler Mahallesi yakınında bulunan dere yatağında at ve eşek kafaları ve kemikleri bulundu.

Adana'da tek tirnakli hayvan basi ve kemikleri bulundu
 
Yüregir ilçesine bagli, Bahçelievler Mahallesi yakininda bulunan dere yataginda at ve esek kafalari ve kemikleri bulundu.
At ve esekler kesildikten sonra geriye kalan parçalarinin çuvallara konulup, dere yatagina atildigi, köpekler tarafindan parçalarin çikartilarak etrafa tasindigi görüldü. Yaklasik 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve esek kafalari bulunurken, çevreye de kötü kokular yayildi.
Mahalle sakinleri kötü kokularin gelmesi üzerine dere yatagina gittiklerinde hayvan kemiklerini görünce yetkililere bilgi verdi. Bunun üzerine olay yerine Yüregir Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Adana Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri olay yerine geldi.
Ekipler dere yataginda inceleme yaptiktan sonra insan sagligini tehdit eden kemik ve diger parçalarin kaldirilmasina karar verdi. Bir taraftan da at ve esek kemiklerini atan sahislarin bulunmasi için çalisma baslatildi.
Yüregir Belediyesi Zabita Müdürü Hayri Kuruoglu, Adana'nin kebap için çok önemli bir kent oldugunu bu nedenle bunlarin maksatli yapildigini belirterek, “Vatandaslarimiz müsterih olsun bütün kamu kurumlariyla birlikte ortak çalisma yapiyoruz. Burada bulunan kemikler tek tirnakli dedigimiz hayvan kemikleri. Ancak bunlar maksatli olarak atiliyor” dedi.
 
 
 
 
 
 
Begen
 
 
 
Yorum Yap
 
 
Paylas
 
 


  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false