Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Adana'daki at yarışlarında feci bir kaza daha: 4 jokey düştü, 3'ü hastaneye kaldırıldı

Adana

Yeşiloba Hipodromu'nda günün 5'inci koşusu olan ve saat 18.00'de start alan 1300 metrelik 'Maiden' mücadelesinde, son 600 metreye girilirken bir jokey attan düştü.

Adana'daki at yarislarinda feci bir kaza daha: 4 jokey düstü, 3'ü hastaneye kaldirildi

Yesiloba Hipodromu'nda günün 5'inci kosusu olan ve saat 18.00'de start alan 1300 metrelik 'Maiden' mücadelesinde, son 600 metreye girilirken bir jokey attan düstü.
Kalabalik grup içerisindeki diger atlar da çarpisinca 3 jokey daha atlarinin üzerinden yere çakildi. Atlardan düsen jokeylerin yardimina saglik ekipleri kostu. 'Anthony' isimli safkanin jokeyi Ali Kaçmaz, 'Kont Monte Cristo' isimli safkanin jokeyi Ugur Temur ve 'Baronial' isimli safkanla yarisa katilan apranti Dogukan Konuk, ilk müdahalenin ardindan özel hastaneye kaldirildi. Durumu iyi olan 'Speedy Life' adli safkanin jokeyi Ayhan Kursun ise jokey odasina götürüldü.

 

BILINÇLERI AÇIK OLARAK HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Dogukan Konuk'un bacaginda kirik süphesiyle, diger jokeyler Ugur Temur ve Ali Kaçmaz'in ise kontrol amaçli hastaneye kaldirildigi bildirildi. Kazanin ardindan günün yarislarini tamamlayan jokeyler, arkadaslarinin saglik durumunu ögrenmek için hastaneye gitti.

 

'SAGLIK DURUMLARI IYI'

TJK, yaristaki kazaya iliskin yaptigi açiklamada jokeylerin saglik durumlarinin iyi oldugunu belirtti. Açiklamada, su ifadelere yer verildi: '20 Nisan Sali günü Adana Yesiloba Hipodromu'nda gerçeklestirilen 5. kosuda; 2 numarali Anthony jokeyi Ayhan Kursun'u, 4 numarali Baronial jokeyi Ugur Temur'u, 6 numarali Kont Monte Cristo jokeyi Ali Kaçmaz'i, 15 numarali Speedy Life ise aprantisi Dogukan Konuk'u üzerinden düsürmüstür. Tüm jokeylerimizin genel saglik durumu iyi olup, Dogukan Konuk bacaginda kirik süphesiyle, Ugur Temur ve Ali Kaçmaz ise kontrol amaçli hastaneye sevk edilmistir. Jokeylerimize ve safkanlarin ilgililerine geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false