Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Adana semaları yamaç paraşütleriyle renklendi.

Adana semaları yamaç paraşütleriyle renklendi.

SEYHAN’DAN TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASI’NA ANLAMLI DESTEK

SEYHAN’DAN TÜRKIYE YAMAÇ PARASÜTÜ SAMPIYONASI’NA ANLAMLI DESTEK

Türkiye Hava Sporlari Federasyonu (THSF) tarafindan düzenlenen ve Seyhan Belediyesi’nin sponsorlugunda gerçeklestirilen Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi’nda Adana semalari yamaç parasütleriyle renklendi.
Yamaç Parasütü Hedef Milli Takiminda mücadele edecek sporcularin belirlenmesi ve yamaç parasütü sporunun tanitilmasini amaçlayan Türkiye Yamaç Parasütü Hedef Sampiyonasi, 5-7 Subat tarihleri arasinda Seyhan Belediyesi’nin destegiyle Rüzgarlitepe’de gerçeklestirildi.


Dünya Yamaç Parasütü Federasyonu (FAI) tarafindan da akredite edilen Türkiye'nin en prestijli yarismalarindan olan sampiyonada tüm zamanlarin basvuru rekoru kirildi.
228 basvurunun yapildigi sampiyonada 23 ilden 70 sporcu yaristi.
Yarismanin ilk gününde sporculari yalniz birakmayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Adana’nin sportif faaliyetler bakimindan çok özel bir kent olduguna dikkati çekti.

 

Adana’nin, iklim kosullari, cografi özellikleri ve spor geçmisi nedeniyle yilin tamaminda her türlü sporun rahatlikla yapilabildigi çok az sayidaki illerden biri oldugunu vurgulayan Baskan Akay, “Dünyada ve ülkemizde çok hizli yayilan bir spor olan yamaç parasütü de kentimizde yilin 10 ayinda rahatlikla yapilabilir. Adana’nin bir spor kenti olmasi hedefi dogrultusunda kentimizin tanitimina önemli katkilar sunacagina inandigimiz yamaç parasütü sporunu da, diger spor dallari gibi desteklemeyi kentsel bir görev olarak kabul ediyoruz. Spora ve sporcuya verdigimiz destegimizi bundan sonraki süreçte de sürdürecegiz. Sampiyonanin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor, yarismaya katilan sporculara da basarilar diliyorum” diye konustu.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli