Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Adana'da Atlı birlikler göreve başladı...

Adana

Adana'da Atlı birlikler göreve başladı...

Adana Il Emniyet Müdürlügü, Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan Atli Birlik Büro Amirligi ekipleri göreve basladi. Park ve bahçelerde, stadyum çevresinde, resmi törenlerde ve toplumsal olaylarda görev alacak olan atli birliklere vatandaslar yogun ilgi gösterdi.Daha çok Avrupa'da görmeye aliskin olugumuz ve Türkiye'de de ilk olarak 1995 yilinda Ankara Il Emniyet Müdürlügü Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan atli polis birligi, Istanbul, Izmir, Antalya, Bursa ve Kayseri'nin ardindan Adana'da da kuruldu.

 

Adana Il Emniyet Müdürü Dogan Inci'nin göreve baslamasinin ardindan Adana'da da kurulmasi için çalismalara baslanan atli polis birligi Adana Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü bünyesinde göreve basladi. Atli birliklerde görevli 6 polis memuru Ankara'da gördükleri 4 aylik egitimin ardindan Adana'daki ilk görevlerine Merkez Park'ta çiktiklari devriye ile basladi.Merkez Park'ta atlar toplumsal olaylarda eylemcilere nasil müdahale edilecegini gösterdi. Bir grup eylemci sloganlar atinca atli birlik önce süpürme yapti daha sonra da çembere alip eylemcileri etkisiz hale getirdi.

 Atli bir polis atina Türk Bayragi karsisinda selam da verdirdi.Atli birliklerde görev alan ve Ankara Il Emniyet Müdürlügü'nden getirilen 6 ata vatandasin ilgisi yogun oldu. Önleyici hizmette görev alacak olan atli birlik, kentin tarihi ve turistik noktalari ile park, bahçe ve stat çevresinde görev yapacak. Atlar ayni zamanda ihtiyaç durumunda kiyi kesimlerinde de görev alacak.Vatandastan yogun ilgiAtli polislerle fotograf çektiren vatandaslar, atli birliklerin kurulmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Polis çocuklara atlari sevdirdi. Vatandaslar atlarla öz çekim yapti.

 

Adana Çevik Kuvvetten Sorumlu Il Emniyet Müdür Yardimcisi Seyfullah Özdemir, atlarin çevik kuvvet polisi içerisinde kurulan büro amirligi içinde çalisacagini özellikle toplumsal olaylarda kullanilacagini söyledi.Ankara'dan polislerin egitimi için Adana'ya gelen baspolis memuru Mahmut Kilinç, 6 ay atlarin egitimi 4 ay da polis memurlarinin egitimin sürdügünü daha sonra hem atlarin hem de polis memurlarinin göreve hazir oldugunu toplumsal olaylarda atli birliklerin eylemcilere karsi büyük üstünlük sagladigini söyledi.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı