Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Adana'nın yeni stadyumu sezona hazır!

Adana

Adana'nın yeni stadyumu sezona hazır!

AK Parti Adana Il Baskani Mehmet Ay, insaati son asamaya gelen yeni stad alaninda incelemelerde bulunarak çalismalar hakkinda bilgi aldi. Baskan Ay, 'Yeni sezonda Adanali sporseverlerin hizmetinde olacak. Adana'miza hayirli olsun' dedi. Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdulkadir Atasbak'in yani sira il baskan yardimcilariyla birlikte, Merkez Sariçam ilçesinde 102 dönüm arsanin 43 dönümü üzerinde yükselen yeni stadyumu gezen Baskan Ay, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

 

Degisen UEFA kriterlerinden dolayi çatisinda yapilan degisiklik sebebiyle insaati uzayan 33 bin kisi kapasiteli stadin tribünlerinden soyunma odalarina kadar bütün bölümlerini gezen Baskan Ay, 'Çatisi tamamlanan stadimizda çim yerlestirme ve koltuk montajina baslaniyor. Önümüzdeki sezona hazir olacak.  Adana'miz muhtesem bir esere daha kavusuyor.

 

Adana'miza çok yakisacak olan yeni stadyumumuzu ziyaretimde hemsehrilerimiz ve sehrimiz adina gurur duydum. Bu eseri Adana'miza kazandiran basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Genel Baskan Yardimcimiz ve Parti Sözcümüz Sayin Ömer Çelik, Genel Baskan Yardimcimiz ve Sivil Toplum ve Halkla Iliskiler Baskanimiz Sayin Jülide Sarieroglu, Gençlik ve Spor Bakanlarimiz ile emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum' dedi. 

 

Son teknolojiyle donatilan stad, Uluslararasi Futbol Federasyonlari Birligi (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonlari Birligi (UEFA) kriterlerine uygun olarak yapiliyor. 33 bin kisi kapasiteye sahip stadin, çati kaplamasi tamamlandi. Insaati üstlenen firma önümüzdeki ay stadi teslim edecek. Bundan sonraki süreçte çim yerlestirme çalismalarina ve koltuk montajina baslanacak. Yeni stadyumda, sosyal donatilarin yani sira 10 asansör, 104 turnike, basin ve VIP tribün yer aliyor.



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false