Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Akay, “Şiddetsiz bir dünyayı hep birlikte kuracağız”

Akay, “Şiddetsiz bir dünyayı hep birlikte kuracağız”

Seyhan Belediyesi’nin “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında bir haftaya yayılan etkinlik dizisinde “Şiddeti Sevgi ile Temizleyelim” temasıyla gerçekleştirilen programda Seyhanlı kadınlar dayanışma örneği sergiledi

Seyhan Belediyesi’nin “Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Günü” kapsaminda bir haftaya yayilan etkinlik dizisinde “S¸iddeti Sevgi ile Temizleyelim” temasiyla gerçeklestirilen programda Seyhanli kadinlar dayanisma örnegi sergiledi.

Gerçeklestirilen aktivitelerle siddetin sevgi, saygi ve hos¸go¨ru¨yle yenilecegine vurgu yapilan etkinlikte Baskan Akif Kemal Akay siddetsiz dünya özlemini “Siddetsiz bir dünyayi hep birlikte kuracagiz” diyerek ifade etti.

KADINLAR SIDDETE KARSI SUSMAYACAK

Seyhan Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün organize ettigi ve Kurtulus Mahallesi Muhtarligi önünde gerçeklestirilen etkinlikte Rüya ve Özgür’ün müzik dinletisine eslik eden kadinlar, siddete karsi susmamak adina hep birlikte sarkilar söylediler.

SIDDETE “DUR” DEMEK IÇIN EL IZLERINI BIRAKTILAR

Siddete “dur” demek için düzenlenen “el izi” atölyesinde Baskan Akay da el izini hazirlanan panoya birakarak, kadina yönelik her türlü siddetin son bulmasi çagrisina destek verdi.

“SIDDETSIZ BIR DÜNYA KURACAGIZ”

Kadina yönelik siddetle ilgili düsüncelerin kaleme alindigi yazi atölyesinde ise kadinlar siddete karsi düsüncelerini not kagitlarina yazip, duygularini dile getirdiler. Baskan Akay da siddetsiz bir dünya özlemini “Siddetsiz bir dünya kuracagiz” notuyla kadinlarin notlari arasina ilistirdi.

Resim önizlemesi

ÜRETEN KADIN GÜÇLÜ KADIN

Kadina dair çanak çömlek atölyesinin deg gerçeklestirildigi etkinlikte Seyhan Kent Konseyi Kadin Meclisi’nin öncülügünde kadin kooperatiflerinin katilimiyla “Üreten Kadinlarla El Ele” sergisi de yurttaslarla bulustu.

Resim önizlemesi

“KADINLAR VARLAR VE HEP VAR OLACAKLAR”

Kadinlarin ürettigi ürünleri inceleyip üreten kadinlarla sohbet de eden Baskan Akay, kadina yönelik siddetin en büyük toplumsal sorunlardan biri oldugunu vurguladi. Siddetin kabul edilemez oldugunu kaydeden Baskan Akay, “Kadina yönelik siddete karsi aile içinde ve toplumda, sevgi ve huzur dolu bir ortamin yaratilmasinda hepimize önemli sorumluluklar düsüyor. Kadinsiz bir toplumsal yasam olamaz. Kadinlar varlar, hep vardilar ve hep olacaklar. Siddetsiz, mutlu, baris içinde bir dünya mümkün. Siddetsiz bir dünyayi hep birlikte kuracagiz” dedi.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli