Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Akgedik, Meclis 1. Başkanvekili seçildi

Akgedik, Meclis 1. Başkanvekili seçildi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Aladağ Belediye Başkanı AK Parti Meclis üyesi Mustafa Akgedik meclisin yeni başkanvekili oldu.

Adana Büyüksehir Belediyesi'nin Nisan ayi dördüncü oturumuna meclis katipleri, meclis 1.ve 2. baskan vekilleri, encümen üyeleri ve ihtisas komisyonlari seçimleri yapildi.


Adana Büyüksehir Belediye Meclis katiplerinin seçimi gizli oylama ile yapildi. Yapilan oylamaya asil üyelige aday gösterilen CHP'li Leyla Karakas ve Elif Uzun, Millet Ittifakinin adaylari oldu. Cumhur Ittifakinin adaylari ise Firdevs Cingözler MHP'den, Zafer Koç Ak Parti'den oldu.Yedek üyeliklerine ise MHP'den Vedat Özder ve Erdal Hatipoglu ise Ak Parti'den yer aldi. Yapilan kapali oylamada 1 oy geçersiz sayildi. Cumhur Ittifakinin adaylari olan Firdevs Cingözler 52, Zafer Koç ise 48 oy alarak asil katipliklere seçildi. MHP'den Vedat Özder ve Erdal Hatipoglu ise AK Parti'den yedek meclis katipligine seçildi.

 

Adana Büyüksehir Belediye Meclisi 1. ve 2. meclis baskan vekilligi seçimlerinde ise Cumhur Ittifakinin 1. Meclis Baskan Vekilli adayi Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik olurken, Millet Ittifakinin adayi ise CHP'li Ismet Yüksel oldu. Meclis 2. Basbakan Vekili adaylari ise IYI Parti'den Nusret Saçli ve MHP'den Mustafa Bayar oldu. Yapilan oylamada Mustafa Akgedik, 48 oyla 1. Baskan Vekilligine, 49 oyla Mustafa Bayar 2. Baskan Vekilligine seçildi.Madde ile ilgili söz alan CHP Grup Baskan Vekilli Serdar Seyhan, Ilçe belediye baskaninin meclis baskan vekilliginin hukuki açidan sorun olusturabilecegini söyledi. Serdar Seyhan'a yanit veren AK Parti Grup Baskan Vekilli Ozan Gülaçti ise yasalari incelediklerini bir sikintinin olmadigini söyledi. Gülaçti olasi bir durumda hukuki yollarin açik oldugunu kaydetti.

Encümen üyeleri seçimlerinde ise CHP'li Mustafa Vursavus, Cafer Boyraz, Hacice Yilmaz, Askeri Dagli, Iyi Parti'den Volkan Bayrakçi, MHP'den Abdullah Kaçar, Atilla Göktas, Süleyman Göçer, AK Parti'den Hüseyin Güngör ve Mustafa Demirtas aday oldu. Yapilan seçimlerde 70 meclis üyesi oy kullandi. MHP'den Abdullah Kaçar 51, Atilla Göktas 51, Süleyman Göçer 50, AK Parti'den Hüseyin Güngör 48 ve Mustafa Demirtas 48 oy alarak encümen üyeligine seçilen isimler oldu.Son olarak ise Büyüksehir Belediyesi Ihtisas komisyonlarinda yer alan isimler açik oylama ile oylanarak oybirligiyle seçildi. Meclisteki iki gündem maddesi de oy birligiyle kabul edildi.Adana Büyüksehir Belediye Meclisi çalismalarina yarin saat 14.00'te devam edecek.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false