Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ARSLAN; FEDAKARLIĞIN ADI KADINDIR

ARSLAN; FEDAKARLIĞIN ADI KADINDIR

Türkiye Değişim Partisi Seyhan İlçe Başkanı Mustafa Arslan,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ARSLAN; FEDAKARLIGIN ADI KADINDIR

Türkiye Degisim Partisi Seyhan Ilçe  Baskani Mustafa Arslan,8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Ailenin yapi tasini kadinlarin olusturdugunu ifade eden Baskan  Arslan, “Fedakarliklariyla toplumun en önemli dinamiklerinden biri olan kadinlar mutlu bir ailenin temelini olusturur” dedi.

Inancimizin ve kültürümüzün kadini her zaman el üstünde tutmayi emrettigini ifade eden  Türkiye Degisim Partisi Seyhan Ilçe  Baskani Mustafa Arslan , kadina uygulanan siddet ve cinayetlerine degindi. Baskan Arslan “Günümüzde zaman zaman gündeme gelen kadina siddet ve cinayet olaylari hepimizi derinden üzüyor. Bu olaylarin önüne hiç kuskusuz bilinçli ve egitimli toplumla geçecegiz. Kadinlarimizin inanç ve kültürümüzde konumlandirilan saygin yerine kavusmasini diliyorum” dedi.

'Somut düzlemde haklari mevcut kilmak; özgürlük, güvenlik, saygi ve adalet kavramlarinin dogru anlasilmasi ve yasatilmasina baglidir. Bu haklar temelinde irki, rengi, dili, dini, siyasi düsünceleri ve cinsiyeti nedeniyle hiçbir insan ayrimciliga maruz kalmamalidir. Kadin haklari da aslinda insan haklarindan ayrik olmamakla beraber tarihsel ötekilestirici tecrübelerin tetiklemesi ile kendine özel tartisma ve hak arama alani kaçinilmaz olarak olusmustur.

Teknolojinin gelismesi, ekonomik sistemin degismesi ve demokratik yönetimlerin artmasi ile azinlik haklari, çocuk haklari, isçi haklari ve kadin haklari ön plana çikmis, ideal yönetimin sivil haklar boyutu daha katilimci bir zeminde tartisilabilmistir. Evrensel anlamda gelisen insan haklari anlayisina, sosyolojik ve psikolojik bilincin artisina, eril ve diger her türlü siddetle mücadele yöntemlerine, önleyici ve cezalandirici hukuki düzenleme çalismalarina ragmen maalesef hala emek ve hak ihlalleri ile karsilasilmaya devam edilmektedir.  Türkiye Degisim Partisi  olarak tüm vatandaslarimizin ve kadinlarimizin gerek temel insani degerlere gerek is dünyasina iliskin haklara yönelik taleplerini sadece ‘Kadinlar Günü’ olarak anilan her 8 Mart’ta degil her gün dinliyor, onlarla omuz omuza hareket ederek hakli mücadelelerine destek veriyoruz. Açiklamasinda bulundu

 



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false