Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN ULUDAĞ, 5 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

BAŞKAN ULUDAĞ, 5 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

BAŞKAN ULUDAĞ, 5 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

BASKAN ULUDAG, 5 OCAK KURTULUS GÜNÜ KUTLU OLSUN

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Adana`nin düsman isgalinden kurtulusunun 99. Yilini kutlayarak,  canlari ve kanlari pahasina Adana’yi düsmanlardan temizleyen atalarimizin vermis oldugu mücadelenin sonucunda bu günlere geldiklerini söyledi. Bilal Uludag, “Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm sehit ve gazilerimizi rahmetle aniyor ve hemserilerimizin 5 Ocak kurtulus gününü kutluyorum.” dedi.

Belediye Baskani Bilal Uludag, yayimladigi kutlama mesajinda su görüslere yer verdi:

“5 Ocak bagimsizliga olan bir tutkudur. Bu nedenle Adana’miz milli mücadele de özel bir yere sahiptir.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e kurtulus hissini uyandiran ilk memleket Adana’dir. Bu nedenle de milli mücadelede önemi büyüktür. 99 yil önce verilen büyük mücadeleler sonucunda, bugün bizler rahat ve huzurlu bir sekilde yasiyoruz.  Adana’mizin düsman isgalinden kurtarilmasi için kadin, erkek, genç, ihtiyar tüm Atalarimizin vermis oldugu mücadele bizler için her zaman gurur kaynagi olmustur.

Atalarimizin emsalsiz fedakârliklarinin ve kahramanliklarinin gençlerimiz tarafindan çok iyi bilinmesi, unutulmadan gelecek kusaklara da aktarilmasi gerekmektedir. 5 Ocak 1922 tarihi, Adanalinin bagimsizliktan asla vazgeçmeyecegini bir kez daha tüm dünyaya kanitladigi ve Kurtulus savasi destaninda üzerine düsen görevi en güzel yerine getirdigi gündür. Bu topraklari ve bu güzel günleri bize armagan eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve Kurtulus savasimizin Bas Komutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile aziz sehitlerimizi gazilerimizi rahmet, saygi ile aniyor,  5 Ocak Kurtulus Gününü kutluyorum.”



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı