Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediyenin tarlaları ilk kez halkın yararına ekildi...

Belediyenin tarlaları ilk kez halkın yararına ekildi...

Ceyhan’da belediye bünyesindeki tarlalarda mısır ekimine başlandı. Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Günüllere sevgi ektik, memlekete hizmet ektik, şimdi ilki yapıyor ve tarlalarımıza yardıma muhtaç aileler için mısır ekiyoruz” dedi.

Önceki dönemlerde icar’a verilen Ceyhan Belediyesinin 80 dönümlük tarlasinda, yardima muhtaç aileler ve burs ihtiyaci olan ögrenciler için misir ekimine baslandi. Belediye Baskani Hülya Erdem, sehirde yine bir ilki gerçeklestirdiklerini belirterek, belediyenin tarlalarini halka hizmet için ekme karari aldiklarini, buradan elde edilecek gelirleri yardima muhtaç aileler ve ögrenciler için kullanacaklarini belirtti.

“Tarlanin Geliri, Yardima Muhtaç Aileler ve Ögrenciler Için Kullanilacak”

Sosyal Belediyecilik hizmetlerinin hiz kesmeden devam ettigini belirten Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, “Ceyhan’imizda bir ilki gerçeklestiriyoruz. Ceyhan Belediyesine ait 90 dönümlük arazimizin 80 dönümüne su an misir ekmek için çalismalara basladik. Belediyenin tarlalarini degerlendirerek ihtiyaç sahibi ailelere yardim olarak dagitacagiz. Topraga ekilen yalnizca tohum degildir. Umuttur, sevgidir, emektir, gelecektir.” dedi.

 

“Kadinlara Pozitif Ayrimcilik”

Kadinlar için özel alan olusturduklarini ifade eden Baskan Erdem, “Yardima muhtaç aileler için 80 dönüm misir ekimi yaptigimiz arazimizin yaninda, 10 dönüm bulunan tarlamizi kadinlarimiza ayirdik. Hobi bahçesi ve üreten kadinlar için kullanilmak üzere belediyemize ait tarlada kadinlarimiz biber,maydonoz, sogan, marul vb. istedikleri her seyi ekebilecekler, ve istedikleri ürünleri organik olarak kendileri yetistirecekler” dedi.

“Ücret Talep Etmeden Traktörlerini Tahsis Etti”

Belediyenin tarlalarinda yapilacak üretim için bilgi aktaran Ceyhan Belediye Meclis Üyesi Alattin Yildirim, “Belediyemize ait bu tarlada islemlere basladik. Sahsima ait traktörleri hiç bir ücret talep etmeden belediyemizin hizmetine sunduk. Halkin menfaati için kullanilan tarlamizda iki çesit gübre kullaniyoruz. Ardindan lazer ile sirtini yapacagiz, diger günlerde ise makarasini çekip 67.61 pioneer misirimizi ekecegiz. Çiftçilikle ugrastigimiz için tüm arkadaslarimizla tarlalarimiza gözümüz gibi bakacak ve insallah günü geldiginde alacagimiz ürünü yardima muhtaç aileler için kullanacagiz” dedi.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli