Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Bergen’i öldüren Halis Serbest film çekimini engelleyeceğini açıkladı

Bergen’i öldüren Halis Serbest film çekimini engelleyeceğini açıkladı

Bergen’in katili Halis Serbest: Kimse beni rezil edemez

Bergen’i öldüren Halis Serbest film çekimini engelleyecegini açikladi

Bergen’in katili Halis Serbest: Kimse beni rezil edemez

Sarkici Bergen'in yüzüne kezzap atan ardindan da yasamina son veren Halis Serbest, SÖZCÜ'ye konustu. Serbest 'Bergen' filmiyle ilgili açiklamalarda bulundu.

 

Yapimciligini, Orchestra Content’in üstlendigi ‘Bergen’ filminin çekimleri daha önce pandemi sebebiyle birkaç kez ertelenmek durumunda kalmisti. Ancak yapilan yeni açiklamada, set ekibinin saglik kosullarini güvenceye almanin huzuruyla gerekli tüm hazirliklarin tamamlandigi ve çekimlerin 20 Eylül’de baslanacagi belirtildi.  Yine yapilan açiklamaya göre, Bergen filmi 2022 Subat ayinda sinema salonlarinda vizyona girecek ve sinemaseverlerle bulusacak.

 

“KOCASI PARA ISTEDI” IDDIALARI

Bergen filminin çekimleri gündeme gelmesiyle daha önceki çekim projelerinde de telaffuz edilen bir iddia gündeme geldi. Bergen’i öldüren eski kocasi Halis Serbest’in çekim için film yapimcilarindan para istedigi iddiasi ortaya atilmis ve filmin çekimini bu unsurun geciktirdigi magazin basininda öne sürülmüstü.

Ancak SÖZCÜ'ye konusan Halis Serbest, bu iddialari kesinlikle yalanladi. Halis Serbest, film projesinin yapimcilariyla ilgili görüsmelerinin oldugunu ancak para isteme gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadigini belirterek söyle konustu:

“KISILIK HAKLARIM ZARAR GÖRÜRSE DAVA AÇARIM”

“Bu konuda kimseyle görüsmedim. Bu konuda sadece çekilecek filmin senaryosunun gerçege uygun olmasi için bir açiklama yaptim. Ne anlatilacaksa gerçekler anlatilsin istedim.  Madem böyle bir film yapiliyor ve ben de bu filmin en önemli karakterleri arasinda yer aliyorum, ne benim ne de Bergen’in hakkinda yalan yanlis seyler olmasin, gerçekler, dogrular anlatilsin istedim. Söylediklerim buydu.”


“Ben daha önceki yillarda Istanbul’da Kadir Inanir ile de bu konuda bir görüsme yapmistim, bir de son açiklamam oldu. Bunun disinda hiçbir yapimciyla görüsmedim. Herhangi bir para isteme konusu da kesinlikle yoktur. Yaptigim seyler bellidir, isledigim suçlardan dolayi hapislerde yattim çiktim, onlari inkar edecek degilim fakat filmde yapmadigim seyleri yapmis gibi gösterilirsem bu olmaz. Kisilik haklarim zarar görmesi, rencide edilmem durumumda dava açarim, hukuki hakkimi sonuna kadar kullanirim. Böyle bir durumda filmin oynatilmasini yasal yollardan geregini yaparak engelletirim.”

“Kardeslerim, çocuklarim, yegenlerim, dostlarim var. Beni onlarin gözünde küçük düsürecek sahnelerin oynatilmasina müsaade etmem. Avukatlarim hazir bekliyor. Böyle bir durumda geregini yapacak ve filmin oynatilmasini engelleyecekler. Kimse beni rezil edemez. Yoksa onun disinda benim film için para istemem gibi bir sey söz konusu olamaz.”

 

 

BERGEN’IN MEZARINDA DUA ETTI

Bergen’in yüzüne kezzap attirarak gözünün kör olmasina neden olduktan sonra tekrar baristiklarini hatirlatan Halis Serbest, “Annesi yine bizim aramiza girdi ve bu evliligimizin, beraberligimizin bitmesine yol açti” diye konustu.

Halis Serbest, Bergen’i öldürmek suçuyla cezaevinde yattiktan sonra cezasini tamamlayip çiktiginda da Bergen’in Mersin'deki mezarina giderek dua etmisti.

BERGEN KIMDIR?

Bergen (Belgin Sarilmiser) 15 Temmuz 1959’da Mersin’de dogdu. Müzik kariyerine 1982 yilinda çikardigi Sikayetim Var adli albümü ile basladi. 31 Ekim 1982’de kocasi Halis Serbest tarafindan yüzüne kezzap attirilmasi sonucu iki gözünü de kaybetti, daha sonra sol gözü yeniden görme yetisi kazandi. Göz hasari yüzünden saçlarini sag gözünün üzerine atmasiyla, bazen de günes gözlügüyle olan imajiyla akillarda kaldi. 1986’da yayinladigi dördüncü stüdyo albümü Acilarin Kadini albümü ve kendi hayat hikayesini anlatan albümle ayni adli filmde oynamasinin ardindan “Acilarin Kadini” olarak anilmaya basladi. Sanat yasami boyunca Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim Için Üzülme, Elimde Duran Fotografin, Neden Dönmesin? gibi pek çok sarkiyi seslendirdi.

MEZARI NEDEN DEMIR KAFES IÇINDE?

14 Agustos 1989’u 15 Agustos’a baglayan gece, Tarsus- Pozanti Karayolu’ndaki bir dinlenme tesisinde bosandigi esi Halis Serbest tarafindan kursunlanarak 30 yasinda öldürüldü. Iddiaya göre, eski esinin “Mezarini Kozan’i tasiyacagim” söylemesi yüzünde ailesi tarafindan demir kafes içine alindi.

Kaynak: Bergen’i öldüren Halis Serbest film çekimini engelleyecegini açikladi



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false