Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BÜNÜL: ESNAFLARIMIZ FIRSATÇILIK DEĞİL, FEDEKARLIK YAPIYOR

BÜNÜL: ESNAFLARIMIZ FIRSATÇILIK DEĞİL, FEDEKARLIK YAPIYOR

Ekmek zammı ramazan dolayısıyla 1 ay ertelendi

 

Ekmek zammi ramazan dolayisiyla 1 ay ertelendi

 

Ceyhan Firincilar Odasi Baskani Muhammed Islam Bünül, Ramazan Ayi’nin ilk günü ekmege getirilen yüzde 16’lik zammin firinci esnaflarinin yaptigi fedakarlikla Ramazan sonrasina birakildigini duyurdu.

BÜNÜL: ESNAFLARIMIZ FIRSATÇILIK DEGIL, FEDEKARLIK YAPIYOR

Ceyhan’da hizmet veren firincilarin her zaman oldugu gibi firsatçilik degil, fedekarlik yaptiklarina vurgu yapan Ceyhan Firincilar Odasi Baskani Muhammed Islam Bünül,  ‘‘Nisan ayinin basinda uygulamayi düsünülen fiyat artisi ilgili görüsmelerin uzamasi nedeni ile Ramazan ayinin ilk gününe denk gelmistir. Kamuoyunun ve vatandaslarimizin hassasiyetlerini göz önünde bulundurup, her zaman oldugu gibi fedakarligi firinci esnaflarimiz yapacaktir. Firinci esnafi olarak milletimizin ve devletimizin her zaman yaninda olduk. Firsatçilik pesinde degiliz. Her Dolar artmasi neticesinde haftalik zam yapanlar gibi degiliz. Alinmis olan yeni ekmek fiyatinin Ramazan ayi sonuna ertelenmesi karari aldik. Kamuoyunun ve kiymetli esnaflarimizin ve hemsehrilerimizin bilgisine sunuyoruz.’’ Ifadelerini kulandi.

FIRINCI ESNAFI ZAMMI BIR AY ERTELEDI

Ekmek üretim girdilerine ve esnaflarin zam taleplerine deginen Baskan Bünül, ‘‘Adana, Kozan ve Ceyhan Firincilar Oda baskanlari olarak odalarimiza bagli esnaflarimizin uzun süredir artan girdi maliyetleri nedeni ile ekmek fiyatinda artis talepleri neticesinde Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Yönetim Kurulu'na 200 Gr 1,50 TL olan ekmek fiyatinin %16 artisla 1,75 TL'ye çikartilmasi yönünde degisiklik yapilmasi talebinde bulunduk.  Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligimiz tarafindan yapilan arastirma sonucunda ülke genelinde bir çok ilin ekmegin kilograminin 9,00 TL’yi asmayacak sekilde fiyat tarifeleri uygulandigi tespit edildi. Ekmegin hammaddesi olan girdilerin artmasi da göz önünde bulunduruldugunda fiyat artisi kabul görmüstür.’’

CEYHAN’DA IHTIYAÇ SAHIPLERINE 100 BIN EKMEK DAGITILACAK

Ramazan ayinin paylasma ayi oldugunu ifade eden Baskan Bünül, ‘‘Ceyhanli firincilar olarak hayirsever is adamlarimizin destegi ile ihiyaç sahibi ailelere destek olmak, ekmegimizi paylasmak için Ramazan ayi boyunca 100 bin ekmek dagitimi gerçeklestirecegiz. Kiymetli Ceyhanli hemsehrilerimize hayirli, bereketli ve saglikli bir Ramazan diliyoruz’’ dedi.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli