Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çaldıkları motosikletle 3 kapkaça karışan iki kardeşten biri tutuklandı

Çaldıkları motosikletle 3 kapkaça karışan iki kardeşten biri tutuklandı

Çaldıkları motosikletle 3 kapkaça karışan iki kardeşten biri tutuklandı

Adana'da, çaldiklari motosikletle üç kisinin cep telefonunu kapkaç yöntemiyle alip kaçtiklari ileri sürülen iki kardesten biri tutuklandi.B.S. (15) ve agabeyi Ibrahim S. (18), 7 Subat'ta merkez Seyhan ilçesinde çaldiklari motosikletle Sakirpasa Mahallesi'nde sokakta yürüyen Suriye uyruklu Cuma S'nin (22) elindeki cep telefonunu alip kaçti.

Bu olaydan yaklasik 11 saat sonra zanlilar Dumlupinar Mahallesi'nde bisikletiyle seyir halindeki Yakup Ö'nün (30) elinden cep telefonunu alarak bölgeden uzaklasti.Süpheliler, son olarak 8 Subat'ta Ova Mahallesi'nde bisikletli Sait T'yi bir süre takip ettikten sonra elindeki cep telefonunu alip kaçti.Olaylarin bildirilmesi üzerine Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri zanlilari yakalamak için çalisma baslatti.Ekip, üç ayri kapkaç olayini da birlikte gerçeklestirdigi öne sürülen ve emniyette 'kapkaç' ve 'hirsizlik' gibi olaylardan 25 suç kaydi bulunan B.S. ve 29 suç kaydi bulunan agabeyi Ibrahim S'nin Akkapi Mahallesi'ndeki bir çiftlik evinde saklandigini belirledi.

 

Süpheliler, adrese düzenlenen baskinla yakalanarak Emniyet Müdürlügüne götürüldü.Çalinan cep telefonlari bulunamazken, motosiklet ise parçalara ayrilmis halde ele geçirildikten sonra sahibine teslim edildi.Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan Ibrahim S. tutuklandi, kardesi adli kontrol sartiyla serbest birakildi.Ova Mahallesi'ndeki olay anina ait güvenlik kamerasi görüntülerine, motosikletli iki süphelinin, bisikletiyle seyir halindeki Sait T'yi takip edip elindeki cep telefonunu almasi, bu sirada Sait T'nin yere düsmesi ve ardindan kalkip zanlilarin arkasindan kosmasi yer aliyor.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı