Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM'DEN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI HÜLYA ERDEM

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CEYHAN BELEDIYE BASKANI HÜLYA ERDEM'DEN, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERI MESAJI

 

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yili dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

 

Baskan Erdem mesajinda su ifadelere yer verdi;' 106 yil önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlik örnegi sergileyerek, vatanina duydugu sevgi ve inançla Çanakkale'de destan yazmistir. Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandigi en gurur verici zaferlerden ve en büyük kahramanlik destanlarindan biridir. Fedakârligin zirveye ulastigi bir varolus mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, yok edilmek istenen bir milletin, vatanini cani pahasina nasil savundugunu bütün dünyaya gösteren bir kahramanlik öyküsüdür. Sanli tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu mücadele, Çanakkale Ulusal Kurtulus Savasimiz, kutsal destan savaslara birer örnektir. Bu büyük zafer, vatan topraklarinin dört bir yanindan gelerek Çanakkale'de isgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlarinin, bugün Türk milletinin sahip oldugu birlik ve beraberligin ne kadar saglam temeller üzerine oturdugunu, bütün dünyaya en gür sesle ilan etmis olmasinin sembolüdür. Çanakkale Savasi, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan topragina karsi duyulan bagliligin ve inancin o yüksek ruh halinde bir vücut olmasidir ki dönemin güçlü ve donanimli ordularina karsi kararliligin simgesidir.

 

Türk Milleti, vatanlari ugruna canlarini hiçe sayarak bagimsizligimizin mimarlari olan sehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onlarin bizlere biraktigi kutsal mirasa her zaman sahip çikacaktir. Dünya’da essiz bir zaferi bizlere armagan eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehitlerimizi minnet ve sükranla aniyor, Çanakkale Zaferimizin 106. yilini kutluyorum” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli