Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ceyhan Konuşuyor’

Ceyhan Konuşuyor’

Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ‘Ceyhan Soruyor, Ceyhan Konuşuyor’ programında ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

Ceyhan Konuşuyor’

Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği ‘Ceyhan Soruyor, Ceyhan Konuşuyor’ programında ilçenin sorunları masaya yatırıldı.

Ceyhan’da 19 gazetenin üyesi olduğu Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen programda ilçenin sorunları ve sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Osman Yavuz, programa katılan herkese teşekkür ederek, amaçlarının ilçede söz sahibi olanları bir araya getirip fikir alışverişinin sağlanmasına vesile olmak olduğunu söyledi.

Dernek olarak ilçenin sorunlarına duyarsız olamadıklarını söyleyen Ceyhan Aktif Gazeteciler Onursal Başkanı İzzet Aydemir; “Ceyhan hepimizin, hepimiz ilçenin gelişmesini istiyoruz ama ilçenin gelişmesi, sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunmak lazım. Aynı havayı teneffüs ediyor, aynı sokakları kullandığımız için ortak sorunları yaşıyoruz. Bu ilçede şuan kime sorsan Ceyhan’ın sorunu nedir diye, kuşkusuz ki ‘Yol’ diyeceklerdir. Evet yol sorununu hepimiz yaşıyoruz bu bir gerçek ama sorunumuz sadece bununla sınırlı değil. Serbest bölgesi olan ilçede yaşıyoruz ama gençlerimizi istihdam edemiyoruz. Esnafımız iş yapamıyor, ilçede küçük küçük birikmiş sorunlar adeta sorun yumağı haline geldiğini bildiğimizden, dernek olarak ilçemizi yönetenlerle bir araya gelip, sorunların çözümü konusunda acaba fikir birliği sağlanabilir mi diye düşünerek bu programı düzenledik. Gönül isterdi ki bu ilçeyi yöneten herkesin burada olması ama pes etmeyeceğiz, bugün sayıca az olabiliriz ama sonraki programlara aramızda olmayanlarında katılıp Ceyhan’ın gelişmesi için fikir beyan edeceklerini umut ediyoruz” dedi.

ERDEM: CEYHAN İÇİN HER FİKİRE AÇIĞIZ

Ceyhan için yapılan ve yapılacak her türlü olumlu düşünceyi çok önemsediklerini ifade eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem; “Yol sorunu konusunda yapılan her eleştiriyi haklı bulmakla birlikte bu sorunun bir an önce bitmesi için Büyükşehir ile beraber 12 ekip oluşturduk ve durmadan çalışıyoruz. Şuana kadar su ihale hattının ilk geçtiği 10 mahallede asfalt ve parke çalışmasını tamamladık. Ceyhan’da ekim ayına kadar ilçenin tamamen bu sorundan kökten kurtulmasını planlıyoruz. Yine kapalı olan imar planı eylül sonu, ekim başı açılması için meclisimizi olağanüstü toplayacağız. Yeni devlet hastanesine Cumhuriyet Mahallesinden giden yol sorunu için proje hazırladık, DSİ bu projeyi kabul ederse -ki bu konuda iktidar partisinin desteği lazım- oraya yapacağımız köprü ile vatandaşın hastaneye daha rahat ulaşmasını sağlayacağız.  Bizler her türlü görüş ve öneriye açığız. Bugün burada bizi bir araya getiren Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖZSOY: CEYHAN’IN YARARINA OLAN HER OLUŞUMDA VARIZ

Ceyhan’ın yararına olacak her projenin kimden geldiğine bakmaksızın destekçisi olacağını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Sami Özsoy; “Bugün güzel bir program düzenlendi, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Evet siyasi bir kimlik taşıyorum. Ama ilçenin faydasına olacak her projenin kimden geldiğine bakmaksızın destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Ceyhan’ın her geçen gün geriye gittiğini söyleyen Deva Partisi Ceyhan İlçe Başkanı Mehmet Çakır, siyaseti bir kenara bırakarak, el ele vermemiz gerekir dedi. Elektrikçiler Odası Başkanı Uğur Özdemir ise, esnafın zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek yetkililerin esnafa sahip çıkmaya davet etti.

TOPAL;BU İLÇE HEPİMİZİN 

Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Umut Topal ise Ceyhan'ın gelişmesi ve kalkınması yönünde her zaman hazır olduğunu belirterek,Ceyhan'da eksiklik çok işsizlik hat safhada, burada Ceyhan'ımızın geleceği için siyasi parti ayrım yapmamaksızın el ele vermeliyiz,bu konuda herkesin elini taşın altına koymasinin gerektiğini vurguladı.

 

Ceyhan Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Sami Özsoy, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit, Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Çakır, Ticaret Odası Meclis Başkanı Kasım Önük, Ceyhan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir, Lokantacılar Odası Başkanı Fikret Yılmaz, Kasaplar Odası Başkanı Salih Akay, Bakkallar Odası Başkanı Ahmet Tontu, Belediye Başkan Yardımcısı İlker Önük, Ceyhan Elektrikçiler Odası Başkanı Uğur Özdemir, Butikçiler Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Terziler Odası Başkanı Fikri Ceyhan, Muhtarlar Dernek Başkan Yardımcısı Osman Albayrak, Belediye Meclis Üyesi Umut Topal, Burhan Onuk Kadın gücü Derneği Başkanı Esra Bünül,ve derneğe bağlı gazetelerin sahipleri katıldı.



Anahtar Kelimeler: Ceyhan Konuşuyor’
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli