Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı

Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı

Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atıldı

Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin Temeli Atildi
 
Ceyhan'da 50 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 1 buçuk yil sonra hizmete girecek Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin ‘in temel atma töreni gerçeklestirildi.
 
Törene, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz, Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, siyasi parti temsilcileri, meslek odalarinin baskan ve yöneticileri, Kooperatif üyeleri ve çok sayida konuk katildi.
 
Açilista konusan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem ‘’ Ceyhan’a yapilan tüm hizmetlerin destekçisi olacaklarini ve yapilacak yatirimlarin önünü açmak adina ne gerekiyorsa yapacaklari belirttiler.
 
Baskan Erdem’’ Ceyhan’a istihdam konusunda faydasi olacak her yatirimi destekleyecegiz. Ceyhan artik sahlanmali ve ileri gitmelidir. Bizler Belediye olarak yatirimlar konusunda üzerimize ne düsüyorsa yapmaya haziriz ve yapacagiz. Bizler bu göreve gelirken söz verdik, geriye giden Ceyhan’i ileriye tasimak için. Ceyhan Yeni Sanayi Sitesinin temelini bugün atiyoruz ve insallah 1 buçuk yil sonrada açilisini yapacagiz. Temel atmasini gerçeklestirdigimiz bu sitenin yapiminda emegi geçen Basta Kooperatif yönetimine ve kurumlara tesekkürler ediyor, Ceyhan’imiza hayirli olmasini temenni ediyorum. Dedi.
 
Temel atma Töreninde konusan Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz ‘’ Bu yatirimin planlanmasina vesile olan, bu günlere getiren her kimin emegi varsa hepsine ayri ayri Ceyhanlari adina, Ceyhan esnaflarimiz adina ben tesekkür ediyorum. Kim Ceyhan için güzel is yaparsa biz yanindayiz basimiz üstünde yeri vardir. Allah bu tesislerin bu is yerlerinin bitmesini ve açilisini yapmasini da hepimize gösterir insallah. Hem Ceyhan'imiza hem buradan yararlanacak olan Ceyhanlilarimiza, is adamlarimiza ve sanayicilerimize hayirli ugurlu olsun. ’dedi
 
 
Baskan Karalar ‘’Bir önceki Belediye Baskani Kadir Aydar’a 10 yildir Yapilmayani yaptigi için tesekkür ederim’’
 
Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Bir önceki belediye Baskani Kadir Aydar’a 10 yildir yapilmayan hizmetleri yaptigi için ve Yatirimlarin önünü açtigi için tesekkür etti.
 
Baskan Zeydan Karalar, ' Adananin en güzide ilçelerinden bir tanesi olan Ceyhan’da bir isletmenin temelinin atiliyor olmasi ve buranin istihdam saklayacak olmasi bizi ziyadesiyle mutlu ve memnun ediyor. Türkiye'nin en büyük ihtiyaçlarindan biriside budur. Türkiye’nin ciddi istihdam problemi var. Burada 192 isletme var. Her bir isletmede 5 insan çalisirsa demek ki 192 isletmecinin yaninda 1000'e yakin insanda istihdam olanagina kavusacak.
Bu hakikaten çok önemli bir sey, ben hem Kooperatif Baskana, hem yükleyici firmaya, hem Sayin kaymakama ve Belediye baskanimiza bu isleri kolaylastirdigi için yürekten tesekkür ediyorum. 
Küçüklügümüzde Ceyhan çok hayran olurduk. Ceyhan’a gelirdik Ceyhan çok ayri özellikle ve zenginlik açisindan, istihdam açisindan, güç açisindan son derece önemli bir ilçeydi, ileri bir ilçeydi. Ne yazik ki son yillarda bunu kaybeder olduk. Ama gerçekten mutlulukla izliyorum ve görüyorum ki Ceyhan artik eski günlerine kavusacak, hatta ondan daha iyi konuma gelecek. Çünkü bu isletme ile birlikte Ceyhan’da önemli yatirimlar yapiyor. Biliyorsunuz enerji ihtisas bölgesi, termik santraller yapiliyor. Çok yakin gelecekte Ceyhan’a 4 milyarlik, hatta 5 milyar dolarlik yatirim yapilacak. Bu yatirimlar Ceyhan'in çehresini degistirecek.
 Burada yok kendisi ama ben bundan önceki belediye baskanima da Kadir'e de tesekkür etmek istiyorum çok önemli bir yatirim önünü açti. 10 yildir Ceyhan Belediyesinin çözmesi gereken bir isi çözmediler, çünkü Ceyhan Belediyesi ekonomik olarak bir seyler kaybedecekti. Bundan önceki Valimiz benden rica etti,  Bende gece saat 12.00’de Baskan Kadir Aydar’i aradim. Kadir belki 100 dönüm - 130 dönüm üç, bes kurus para kaybedeceksiniz ama bu yatirim Ceyhan'in gelecegi açisindan son derece önemli bunu hallet dedim,  ikiletmedi ve halletti. Aslinda hallettigi is Ceyhan'in ileriye gidisiydi, Ceyhan'in önünü açan bir girisimdi. 
Ceyhan'da binlerce insan istihdam bulacagi ve gelirin ciddi manada artacagi bir isti.  Korona ya ragmen bu isler devem ediyor. Degerli kardeslerim ben yükleyici firmaya da, kooperatifte bulunan kardeslerime de çok tesekkür ediyorum.  Bu korona ya ragmen böyle bir isletmeye baslamak bunun temelini atmakta büyük bir cesaret.  Ben bu vesile ile bir daha kardeslerimi kutluyorum.’’ Dedi.
Konusmalarin ardindan temel atma töreni gerçeklestirildi.


  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli