Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ceyhanspor için tek yürek oldular!

Ceyhanspor için tek yürek oldular!

Ceyhanspor için tek yürek oldular!

Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel amatör Ligleri bitimine 4 maç varken oldugu gibi tescil ederek grup liderlerini bir üstteki 3. lige çikartma karari alarak bir skandala imza atti.
Bölgesel Amatör Lig 5. grupta mücadele eden temsilcimiz Ceyhanspor bitimine 4 hafta kala birincinin 2 puan gerisinde 53 puanla 2'nci durumda iken ligler ertelendi. Bu ertelemenin ardindan aylar sonra toplanan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu bir karar alarak kalan 4 maçin oynanmamasina ve grup liderlerinin bir üst lige çikarilmasina karar vererek bir skandala imza atti.
TFF'nin açiklamasinin ardindan bir toplanti düzenleyen taraftarlar ve yöneticiler birer açiklama yaparak bu karari protesto ettiler. Toplantiya Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem ve bir önceki seçilmis Belediye Baskani Kadir Aydar, Ceyhan Spor Kulüp Baskani Ilker Önük, Ceyhan Kent Konseyi Baskani Selahattin Güler, Ceyhan Ticaret Odasi Baskani Mustafa Aydar, Ceyhan Ticaret Odasi Meclis Baskani Kasim Önük, Lokantacilar Odasi Baskani Fikret Yilmaz, Bakkallar Odasi Baskani Ahmet Tontu ve bir çok siyasi parti ilçe baskanlari ve sivil toplum örgütü baskanlari katildilar. Katilimcilar karar ile ilgili kesinlikle kabul edilir degildir, Bu haksizliktir diyerek tepki gösterdiler.

 

Baskan Erdem’’Ceyhanspor Halkin Takimidir Ceyhasporumuza Sahip Çikalim’’

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; “Dün Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ceyhansporumuz için verdigi haksiz karar karsisinda hepimiz büyük üzüntü yasadik. Bir üst lige çikmayi beklerken, sampiyonluk hayalleri kurarken verilen bu karari son derece yanlis bulduk. Türkiye Futbol Federasyonu neredeyse koca bir sezon boyunca, tam 11 hafta lider olan Ceyhansporumuzu, bir üst lige çikarmayarak bizleri hem çok sasirtmis hem de çok üzmüstür. Takimimizla, teknik heyetimizle taraftarlarimizla birlikte tüm karsilasmalara gitmis biri olarak, verilen tüm mücadelelerin çok yakin sahidi olarak, önceki dönem Ceyhanspor Kulüp Baskani ve Ceyhan Belediye Baskani olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na buradan seslenmek istiyorum.Lütfen Ceyhansporumuzun emeginin karsiligini verin. Lütfen bu yanlistan dönün. Türkiye Futbol Federasyon yetkililerinin bu yanlis ve haksiz karari düzelteceklerine inaniyorum. Sunu unutmayalim ki, Ceyhanspor halkin takimidir. Ceyhasporumuza sahip çikalim” ifadelerini kullandi.
Bir Önceki Ceyhanin seçilmis Belediye Baskani Kadir Aydar Bir Hikaye ile konuyu özetledi ve taraftarlardan alkis aldi.

 

Aydar konusmasinda; 'Eski günlerde bir ülke varmis. Bu ülkede geleneklere göre kocaman bir çan varmis. Bu çan biri öldügü zaman çalarmis. Halktan biri oldugu zaman bu çan bir kere çalarmis, asil biri öldügü zaman iki kere, padisahin yakini öldügü zaman üç kere, padisah öldügü zamanda bu çan dört kere çalarmis. Bir gün bu ülkede bir mahkeme kurulmus. O mahkemede suçsuz biri yargilanmis ve haksiz yere bir ceza almis. Halk mahkemeden çikip evlerine giderken, kocaman bir ses duymus çan çalmis. Çan bir kere çalinca insanlar halktan biri öldügünü anlamis. Ama çan bir kez daha çalmis. Insanlar asil biri öldügünü zannetmisler. Ama çan bir kez daha çalmis, padisah öldü demis. Çan bir kez daha çalmis herkes ne anlama geldigini bilmeden, birbirlerine merakla sormus. Padisahtan daha büyük ne olabilir ki, çanin çaldigi o meydana herkes gitmis. Oradaki adama sormuslar. Padisahtan daha büyük ne ki bu çan bes defa çaldi demis. Adamda sunu söylemis. Adalet öldü demis' dedi.

 

Baskan Önük “En Büyük Gücümüz Taraftarimiz”

Ceyhan Spor Kulüp Baskani Ilker Önük ; “ Dün toplanan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, skandal bir karara imza atmis ve Ceyhansporumuzun hakkini adeta gasp etmistir. Bildiginiz üzere 2019/2020 sezonunu tam 11 hafta lider olarak sürdürdük. Ancak önce seyircisiz bir maç oynamak zorunda birakildik ve 2 puan kaybettik. Ardindan TFF'nin sampiyonlugunu tescil ettigi Içel Idmanyurdu ile evimizde oynayacagimiz maçi göz önünde bulundurmadan sampiyon olmamizi engellemelerini hayretler içerisinde ögrendik.11 hafta boyunca lider olmamizi ve verdigimiz emekleri hiçe sayan TFF'ye karsi ayni duruma maruz birakilan diger kulüp baskanlarimizla birlikte haklarimizi sonuna kadar arayacagiz. Tüm belgelerle TFF Tahkim Kurulu’na gerekli itirazimizi yapacagiz. Bu açiklanan yanlis kararin onaylanmadan düzeltilerek degisecegine inancimiz tamdir. Büyük Ceyhanspor taraftarlarimizdan, kiymetli halkimizdan Ceyhan’in milli takimi olan Ceyhanspor’a sahip çikmanizi istiyoruz. En büyük gücümüz taraftarlarimizdir.Yapilan bu haksizliga gelin hep birlikte dur diyelim” ifadelerini kullandi.

 

Eski Dönem Belediye Baskan Adayi Burhan Onuk;

Burhan Onuk; 'Alinan karar dogru bir karar degildir. Son zamanlarda ülkemizde alinan hiçbir karar dogru bir karar olmadigi için adaletin, hakkin, hukukun kisisellestirildigi bir ülkede, alinan bu karari da kiniyoruz. Ben buradan bir mesaj vermek istiyorum. Sosyal medya üzerinde Ceyhanspor severlerin suan burada olmamalari da bizi üzüyor. Çünkü bu siyasi bir toplanti degil. Gönül isterdi ki Tüm siyasi partilerin ilçe baskanlari, STK'lar, kamu kuruluslarinin müdürleri herkesin burada olmalarini isterdik. Konusmaya geldigimizde hepimiz Ceyhan sevdalisiyiz. Kulüp baskanimizinda alinan bu karardan sonra Ceyhansporun hakkini arayacagina inaniyorum. TFF insallah bu yapmis oldugu yanlistan dönecektir” ifadelerini kullandi.

 

Ceyhan Kent Konsey Baskani Selahattin Güler;

'Bugün bu sehirde ekonomi konusulmuyor, siyaset konusulmuyor, Ceyhanspor’a yapilan haksizlik konusuluyor. Buradan tüm milletvekillerine, siyasi kuruluslara, ilçe baskanlarina sesleniyorum futbolun siyaseti olmaz. Tarih bugün Ceyhanspor'a sahip çikanlari yargilamayacak. Ceyhanspor'a sahip çikmayanlari yargilayacak. Sayin baskanimiza da buradan söylemek istiyorum, Ceyhanspor bir milli takimdir rengi yesil beyazdir. Burada Ceyhanspor'a sahip çikanlara basta belediye baskanim olmak üzere, Kulüp baskanima tüm katilimcilara çok tesekkür ediyorum. Inaniyorum ki TFF’nin yapmis oldugu bu haksizlik en kisa zamanda çözülecek. Ceyhansporumuzu hak ettigi yerde görecegiz” dedi.

Ceyhan Panzerler Grubu Baskani Mustafa Saner;

'Ceyhanspor severlerin bizlere destek vermesi, kulüp baskanimiz Ilker Önük’e destek vermesi beni çok mutlu etti. Ceyhan Halkimiz bu pandemi sürecinde birliktelik konusunda Milli takim konusunda yine sasirtti. Dün aldigimiz haber ile sok olduk. Magdur olan diger takimlarin Kulüb baskanlari ile iletisime gestik. Sosyal medya da twetter de #ceyhansporaadalet basligi altinda gündeme düstük. Ben bu sürecin kendi adimiza olumlu olacagini düsünüyorum. Haksizligin karsisinda daha çok savasarak daha iyi yerlere gelecegiz.' dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı