Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ÇOCUKLAR DOKTOR KORKULARINI SEYHAN BELEDİYESİ’YLE AŞIYOR

ÇOCUKLAR DOKTOR KORKULARINI SEYHAN BELEDİYESİ’YLE AŞIYOR

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASIYLA ÇOCUKLARA DOKTOR SEVGİSİ DE AŞILANIYOR

ÇOCUKLARIN DOKTOR KORKUSU DIS TARAMASIYLA ASILIYOR

 

Seyhan Belediyesi’nin ilçenin eski köylerinde yasayan çocuklara yönelik araliksiz süren agiz ve dis sagligi taramasi çalismalariyla, doktor sevgisi de asilanarak çocuklarin doktorlara yönelik önyargilardan arinmalari saglaniyor. Küçük yastaki çocuklarin “igne yapan doktor” imgesiyle korkutulmasinin travmaya ve sonrasinda da fobiye dönüsebildigine isaret eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Uzman dis hekimlerimizin gerçeklestirdigi agiz ve dis sagligi taramasiyla hem çocuklarda agiz ve dis sagligi konusunda bilinç yaratmaya hem de doktorlarin korkulacak kisiler olmadigini göstermeye çalisiyoruz” dedi.

AGIZ VE DIS SAGLIGI MUAYENESI

Saglik Isleri Müdürlügü gezici saglik ekiplerinin Seyhan’in mahalleye dönüstürülen köylerinde yasayan çocuklara yönelik agiz ve dis sagligi taramasi çalismalari araliksiz sürüyor.  Tarama çalismalarinda 0-14 yas araligindaki çocuklarin muayeneleri, uzman dis hekimleri tarafindan hijyen kurallarina özen gösterilerek gerçeklestirilirken, çocuklara dis firçasi ve belediye kreslerinde üretilen oyuncaklar armagan edilip dogru dis firçalama egitimi veriliyor.

KORUYUCU SAGLIK HIZMETI

Tarama çalismalarina katilan Baskan Akay, koruyucu saglik hizmetlerinin toplum sagligi için önemine dikkati çekti. Seyhan Belediyesi’nin agiz ve dis sagligi taramasi çalismasinin da koruyucu saglik hizmeti oldugunu dile getiren Baskan Akay, “Amacimiz küçük yastaki çocuklarin agiz ve dis sagligi konusunda baslayan ve baslayabilecek sorunlarini tespit edip önlemlerin alinmasini saglamak” diye konustu.

“IGNE YAPAN DOKTOR” IMGESI TRAVMAYA VE FOBIYE DÖNÜSEBILIYOR

Agiz ve dis sagligi taramasinin bir amacinin da çocuklarin doktordan korkmamalarini saglamak oldugunu aktaran Baskan Akay, küçük yastaki çocuklarin “igne yapan doktor” imgesiyle korkutulmasinin ileri yaslarda travmaya ve sonrasinda da fobiye dönüsebildigini vurguladi.

DOKTORLARIN KORKULACAK KISILER OLMADIGINI GÖSTERMEYE ÇALISIYORUZ

Akay, “Travmaya bagli olarak ortaya çikan fobi yillarca sürebiliyor. Uzman dis hekimlerimizin gerçeklestirdigi agiz ve dis sagligi taramasiyla hem çocuklarda agiz ve dis sagligi konusunda bilinç yaratmaya hem de doktorlarin korkulacak kisiler olmadigini göstermeye çalisiyoruz. Burada yaptigimiz isin onlarin canlarini acitacak degil aksine onlar için bir kazanim oldugunu anlatmaya çalisiyoruz. Bu da bizim toplumsal görevlerimizden biri” seklinde konustu.

 



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false