Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DSİ 6 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE TARIM BAKAN YARDIMCISI ÖZKALDI EL ATACAK MI?

DSİ 6 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE TARIM BAKAN YARDIMCISI ÖZKALDI EL ATACAK MI?

GÖZ GÖRE GÖRE DEVLETİ ZARARA UĞRATIYORLAR

DSI 6. Bölge Müdürlügüne bagli Bazi Müdürlüklerde yasanan yolsuzluklarin üzerine giden gazetemiz bugün yine bazi belgelere ulasarak Devleti nasil ne sekilde zarara ugrattiklari gözler önüne serildi.

Günlerdir yapmis oldugumuz haberlere sessiz kalan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz ve DSI 6 Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta Devleti zarara ugratan DSI 6 Bölge Müdür yardimcisi Bekir Pehlivan ve Makine Donatim ve Imalat Sube Müdürü Süleyman Akgün ‘ü niçin koruduklari kafalarda soru isareti birakirken Gazetemiz bu defa ayni sorulari Tarim Bakan yardimcisi Akif Özkaldi’ya yöneltti.

Her zaman Haktan yana olan Devletin Malina sahip çikan sayin Bakan yardimcisi Akif Özkaldi’dan 2019 yilindaki Sayistay raporunda da yer alan ve Usulsüz islerin perde arkasinda olan Müdür yardimcisi Bekir Pehlivan ile Süleyman Akgün hakkinda geregini yapmasini bekliyoruz.

HANGI TASI KALDIRSAK ALTINDAN BEKIR PEHLIVAN ÇIKIYOR.

DSI 6. Bölge Müdür Yardimcisi Bekir Pehlivan’a bagli Toplulastirma Sube Müdürlügünde dönen bazi usulsüz yapildigi iddia edilen belgelere de ulastik. Pazrtesi bu belgeleri de açiklayacak olan gazetemiz Geçmisi saibeyle dolu kisileri Tarim Bakan yardimcisi Mehmet Özkaldi’ya sikayet ediyor yasanan bu yolsuzluklara biran önce önüne geçmesini bekliyoruz

Idda 1

Geçtigimiz yil 2020 Aralik ayinda  DSI 6. Bölge Müdürlügü'ne bagli sahil sulama birliklerinde yasanan skandallar Kamuoyu tarafindan bilinirken . Bunun sonucunda basta bölge müdürlügü olmak üzere birçok makamda degisimler yasandi ancak bu degisimler sonrasinda hani,'Gelen gideni aratir' derler ya iste tam olarak böyle bir durum olustu. Özellikle Seyhan Sag Sahil Ulama Birligi'nde her geçen gün baska bir skandal yasandi.

Adana Sag Sahil Sulama Birligi Baskanligi'na Bekir Pehlivan’a yakin isim olarak  atanan Mehmet Özkal’in adinin karistigi skandallardan birisi de devletin resmi tutanaklarina geçmis bir olayin magduru olan kisinin; DSI 6. Bölge Müdürlügü Seyhan Sag Sahil Sulama Birligi Müdürü Ziraat Mühendisi Saban Is'in oldugu , 4 Aralik 2020 Cuma günü Yenice Isletme Müdürlügü'nü kontrol edip evine döndügü sirada kurumda soförlük yapan Arif Yilmaz adli isçinin saldirisina ugramis.

Yilmaz, aracinin içinde kistirdigi Saban Is'i ve kavgayi görerek olayi yatistirmak için gelen kurumun mühendislerinden Mengü Biçerler'i darp etmis. Hem de ne darp. Tek yumruklara yere serdigi Biçerler'in yüzünü tekmelemeye baslamis. Saban Is de aldigi darbelerden dolayi istifra etmis. Gürültü üzerine kurumun çalisanlarindan Mehmet Biçer olay yerine gelmis. Arif Yilmaz bu sirada cebinden sivri bir cisim çikartmis ancak herhangi bir müdahalede bulunmamisti.

Allah'tan olay Yenice Jandarma Karakol Komutanligi'nin hemen yaninda olmus da askerler daha kötü bir olayin yasanmasini önlemis. Olayin ardindan hastaneye kaldirilan Saban Is ve Mengü Biçerler vücutlarindaki yaralanmalar nedeniyle is göremezlik raporu almislar.

Saban Is, Seyhan Sag Sahil Sulama Birligi Baskani (Mehmet Özkal'in kendisinden Arif Yilmaz'in Yenice'de görevlendirilmesi için yazi yazmasini istiyor. Is de görevlendirmeyi yazip Özkal'a veriyor. Müsvedde masadayken Birlik Saymani Abdulkadir Tufan yaziyi görüyor ve soför Arif Yilmaz'a durumu 'Saban Is seni Yenice'ye sürüyor' seklinde haber veriyor.

 

Bunun üzerine Arif Yilmaz sosyal medya hesabindan Saban Is'i ölümle tehdit eden paylasimlar yapiyor.Saban Is bu tehditlerin ekran görüntülerini Birlik Baskani Mehmet Özkal'a ve Birlik Saymani Abdulkadir Tufan'a gönderiyor ancak bu iki isim de tehditlerle ilgili Arif Yilmaz hakkinda herhangi bir islem yapmiyor. Paylasimi da sildiriyorlar. Belki de bundan cesaret akan Arif Yilmaz Saban Is'i makam odasinda bir de sözlü olarak tehdit ediyor. Ardindan Birlik Müdürü'nü tehdit ettigini diger çalisma arkadaslarina da söylüyor.

Saban Is, tehditler sonrasinda suç duyurusunda bulunmak için tutanak tutuyor ancak Birlik Baskani ve Sayman diger personele baski yaparak tutanagin imzalanmasinin önüne geçiyor. Saban Is de tutanagi kendi imzalayip Adana Cumhuriyet Bassavciligi'na suç duyurusunda bulunuyor.

Seyhan Sag Sahil Sulama Birligi'ne idari sorusturma nedeniyle müfettis geliyor. Saban Is müfettis sorusturmasi ve olaylari bir arada yorumladiginda bütün yasananlarin sorumlusunun Birlik Baskani Mehmet Özkal ve Birlik Saymani Abdulkadir Tufan oldugunu iddia edip kendisine saldiran Arif Yilmaz ile birlikte üç isimden de sikâyetçi oluyor.

IDDA 2

 Hangi tasin altini kaldirsak  Yine DSI 6 Bölge Müdür Yardimcisi Bekir Pehlivan çikiyor. Kendisine bagli Makine  Imalat ve Donatim  Sube Müdürlügünde yasaniyor.

Makine  Imalat ve Donatim  Sube müdürlügü emrinde çalisan söfor Abdurahman Temel  adli bas söforun Devleti zara ugrattigi gerekçesiyle 4 sayfalik Bölge Müdürlügüne dilekçe veren bir çalisan bu Bas söforün DSI 6 Bölge Müdür yardimcisi Bekir Pehlivan’a yakinligindan dolayi yaptiklari usulsüzlükleri görmezden geldikleri iddia edilerek  Abdurrahman Temel adli kisinin yaptigi iddia edilen usulsüzlükleri disari yansitan soförleri isten çikartmakla tehdit ettigi ileri sürüldü.

Peki Abdurrahman Temel bu gücü nerden aliyor. (Tabili Bekir Pehlivan ve Süleyman Akgün’den)

Bir iddia ise Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünde  10 araç’a görev yazildigi ancak 3 araçin ise gittigi 7 aracin ise ise gitmeden arazi parasi aldigi iddia edildi.

DEVAMI GELECEK



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli