Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE VURGUN TAM GAZ DEVAM EDİYOR

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE VURGUN TAM GAZ DEVAM EDİYOR

ÜST DÜZEY YETKİLİLER İSE BU VURGUNA GÖZ YUMUYOR

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE VURGUN TAM GAZ DEVA EDİYOR

ÜST DÜZEY YETKİLİLER İSE BU VURGUNA GÖZ YUMUYOR

 

Aylar önce  gündeme getirdiğimiz DSİ 6.  Adana Bölge Müdürlüğüne bağlı Makine Donatım ve İkmal Şube Müdürü Muhteşem Süleyman olarak bilinen Süleyman Akgül, uyarılara rağmen  Devleti zarara uğratmaya devam ediyor.

BAKAN YARDIMCISI ÖZKALDI BU ADAMI KORUYOR MU?

DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Makine Donatım ve İkmal Şube Müdürlüğü tarafından  doğrudan adrese teslim yapılan İhalelerde pis kokular geliyor.

Bunlardan bir tanesi ise Devlet Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü tarafından 16.04.2021’de yapılan 2021/148356 Kayıt Nolu “Sürücüleriyle Birlikte Taşıt Kiralama” ihalesi bilindiği üzere Karalar Müteahhitlik Ltd Şti firması üzerinde kalmıştır. Oldukça Rekabetçi bir ortamda geçen ihalede Karalar firması işi alabilmek için çok yüksek fiyat kırımı yapmıştır. Lakin işe bakınız ki ilgili ihale 2 ay sonra mahkemece iptal edilmiştir. İşin devam edebilmesi için 10.09.2021’de bu kez Doğrudan Temin ihalesi yapılmıştır. İşi yine Karalar firması almıştır. Tek farkla. Daha önceki açık ihalede aldığı rakamın 2 katı teklif fiyatı ile. Doğrudan Temin ihalesi şartnamesi, başka hiçbir firmanın ciddiyetle katılımına olanak sağlamayacak şekilde hazırlanmıştır. Sonuç olarakta ihale Karalar firması üzerinde yüksek fiyattan kalmıştır. Peki bu yöntemle Devleti zarar ettirenler kimlerdir? Üstelik geriye dönüp bakıldığında bu Doğrudan Temin ihalelerinin, Karalar firmasına, son bir yılda 6 kez yüksek fiyatlardan verildiği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

DSİ’DEN SORUMLU BAKAN YARDIMCISI AKİF ÖZKALDI’YA SORUYOYUZ ?

Kimdir bu Karalar firması? Devleti bu kadar zarar ettirmeye ne hakkı vardır? Kimdir bu firmayı ihaleye tek başına, rekabetsiz girmesini sağlayarak ihale kazandıran ihale yetkilileri? Devleti bu kadar zarar ettirmeye ne hakları vardır? Neden rekabet ortamının sağlandığı bir ihale yapmamaktadırlar? Bunu defaten gazetemizde dile getirmemize neden kimse üzerine vazife edinipte araştırmamaktadır? Fakir fukara öksüz ve yetimin hakkının bulunduğu Devletin Lira’ları bu kadar sahipsiz midir? Devlet daha kaç kez zarara uğratılacaktır? Gazete olarak konunun takipçisi olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini isteriz…



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli