Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Emekli noteri dördüncü kez dolandırmak isterken yakalan

Emekli noteri dördüncü kez dolandırmak isterken yakalan

Adana ve Muğla'da emekli noteri 3 kez dolandıran 5 şüpheli, aynı kişiyi dördüncü kez dolandırmak isterken polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

Adana ve Mugla'da emekli noteri 3 kez dolandiran 5 süpheli, ayni kisiyi dördüncü kez dolandirmak isterken polis tarafindan yakalanarak tutuklandi.

Alinan bilgiye göre, Mugla'nin Datça ilçesinde yasayan emekli noter Süleyman T'yi (69) telefonla arayan bir kisi kendisini polis olarak tanitip, bankalarin müsterilerine ait hesaplardan Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) para aktardigi yalaniyla kandirdi.

Sahte polis, emekli noterden hesabindaki parayi dolara çevirip gönderecekleri sivil ekibe teslim etmesini isteyip, parasinin devlet güvencesinde olacagini ve sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan kendisine teslim edilecegini söyledi.Emekli noter, telefondaki zanlinin yönlendirmesiyle kendisiyle bulusan sahte polise 28 Ocak ve 5 Subat'ta toplam 180 bin dolar verdi.Ayrildigi esinin hasta olmasi nedeniyle ziyaret etmek için 26 Subat'ta Adana'ya giden emekli noter, burada da kendisini arayan sahte polislere 250 Cumhuriyet altini verdi.

Emekli noter, yasadiklarini anlattigi oglu ve yegeninin dolandirildigini belirtmesi üzerine polise basvurdu.Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, sahte polisleri yakalamak için çalisma baslatti. Bu sirada, sahte polisler emekli noterin hesabinda kalan yaklasik 1 milyon lirayi da almak için kendisiyle yeniden iletisime geçti.Polis, süphelileri Adana'dan Sanliurfa'ya kadar takip ettiTakipteki polislerle is birligi yapan emekli noter, zanlilari yakalatmak için isteklerini kabul etti.Emekli noter, sahte banknotlari yanina alip zanlilarla bulusmak için merkez Çukurova ilçesindeki bulusma adresine gitti.Iki zanli, emekli noterin yanina gidip kendilerini polis olarak tanittiktan sonra verdigi paralari alarak uzaklasti.Bunun üzerine bölgede önlem alan ekipler, iki süpheliyi takibe aldi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı