Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Engeller aşılmak içindir ; takılmak için değil

Engeller aşılmak içindir ; takılmak için değil

Engeller aşılmak içindir ; takılmak için değil

Müzik yönetmeni ve ses sanatçisi ayrica aranjor ve baglama virütiözü bestekar Gökhan Karabacak Çukurova Flah Haber Gazetesine konustu.
Kul Gökhan : “Engeller asilmak içindir ; takilmak için degil”
Ropörtaj : Osman Yavuz 
Hayatin tüm yükünü omuzlarina tasidi. Yoksullugu, hayatin acilarini yüreginde hep yasadi.
Dürüstlük ve dogruluktan asla ayrilmadi. Kapisina gelen yetenekli ve yoksul insanlara her zaman yüregini açti. Azmi ve yetenegini her daim hayatina rehber etti. Her zaman ünlü ve yetenekli ses sanatçilarini kendisine örnek aldi. Iyi niyeti çok su istimal edilmesine ragmen hayat dersi alarak çok ama çok çalismasi sonrasinda Türkiye’nin marka olmus ünlü ses sanatçilarina Müzik yönetmenligi , aranjor ve baglama virütiözlügü bestekarlik yapti. Ünlü sanatçi Cengiz Kurtoglu ile 15 sene sahne aldi. Yildiz Tilbe , Hakan Altun, Cengiz Imren, Cengiz Kurtoglu, Ferdi Tayfur , Ibrahim Tatlises, Can sever, Intizar, Yusuf Harputlu, Ferman Akdeniz , Hakki Bulut, Cimilli Ibo , Ismail Türüt, Bülent Serttas ve bir çok ünlü isimle çalisti. Nami deger gavurdagli Gökhan Karabacak (Kul Gökhan) Yetis Haberci Gazetesine samimi açiklamalarda bulundu.
Gökhan Karabacak kimdir?
Gaziantep'te dogdum. Islahiye ilçesi nüfusuna kayitli Fevzipasa köyünde dünyaya geldim. ve 14 yasinda Mersin'e tasinmis restaurantlarda Klavye çalmaya basladim. Gaziantep Üniversitesi’nde Konservatuvar okudum. Bu arada ile birlikte müzik hayatina atildim. Ve sonra ünlü baglamacilari dinleyip görüp onlara özendim.
Sanat yasantinizdan bahsedermisiniz?
Yillardir ünlü sanatçilarin seflik yaptim. 3000 tane yakin albümde imzam var. Iyilik yapmayi seven ve isini saglam yapan Aranjör , yönetmen , Bestekar, baglama virtüözü ve ses sanatçisiyim. Sanat yasantima baslarken saz çalmaya basladim. Uzun bir gayretten sonra ve sabirdan sonra ve çabadan sonra çok sevdigim Cengiz Kurtoglu ile 15 sene sahne paylastim. Sahne sefi vokalisti ve baglamacisi olarak Istanbul piyasasina girdim. Bunun yani sira sevgili Burhan Çaçan'in albümüne “Kursunlara Gelesin” sarkisini çalarak stüdyolar da nam saldim. Büyük bir sirket kurdum. Bir çok sanatçi ile albüm yaptim . Bir marka olmaya çaba gösterdim. Hiçbir zaman garibanlari ve yoksullari kapimdan çevirmedim. Hepsini el uzattim. Ve televizyonlarda saz ve sanat yarismalarinda 1. Olarak basarili olmus plaketler aldim. Çok deger verdigim Yildiz Tilbe , Hakan Altun, Cengiz Imren, Cengiz Kurtoglu, Ferdi Tayfur , Ibrahim Tatlises, Can sever, Intizar, Yusuf Harputlu, Ferman Akdeniz , Hakki Bulut, Cimilli Ibo , Ismail Türüt, Bülent Serttas ve ismini sayamadigimiz bir çok ünlü sanatçi ile çalistim. Ve albümlerine imza attim.
Aile yasamin nasil. Bu kadar is ve yogun çalisma arasinda nasil hayata tutunuyorsunuz. ?
Çocuklugumda hayatin yükü hep omuzlarimizdaydi. Babam ve annem ayrilmislardi. Bu nedenle babasiz büyüdüm.Bu nedenle babasi ve annesi ayri olan bir kardesin olarak zaman zaman çok aci çektim. Ve bu çakal alemde sirtimdan çok vuruldum. Ama mücadeleden asla vazgeçmedim.Hep ayakta durdum. Bana hayatimda güç veren esime minnettarim. Kimseye taviz vermedim. Bazen insanlar tarafindan iyiliklerimiz suistimal edilse de yine de vazgeçmeden is ve sanat dünyasinda ünlü bir sanatçi olma yolunda çalismam devam etmektedir.
Hayatta amaciniz nedir?
Benim en önemli hedefim Müzik hayatinda daima basarili olup zirveye çikmak ve yardima muhtaç insanlara devamli yardim eli uzatmaktir.
Sanat yasaminizda kim yada kimleri örnek aliyorsunuz?
Sanat yasantimda bir çok sevdigim arkadaslarimiz var. Orhan Canses kardesim var. Çok sevdigim aile dostum. Ancak benim en çok örnek aldigim çok sevdigim büyüklerim Ibrahim Tatlises karakter olarak ta yillardir ayni sahneleri paylastigim çok sevdigim agabeyim Cengiz Kurtoglu dur.
Günümüzde müzik piyasasini nasil gözlemliyorsunuz?
Günümüzde sanat camiasi bence çok berbat. Isi bilmeyenler her yerde. Ve isi önüne gelen sanatçi oluyor. Eline mikrofon aliyor ve bu durum sanatin ve sanatçinin önemini azaltiyor. Ama ben her zaman iyi oldum sanatimda.
Basarili bir Müzik yönetmeni ve ses sanatçisi ayrica aranjor ve baglama virütiözü olarak mesajiniz nedir?
Çok degerli kardesim ve hemserim. Sizinle tanistigima çok ama çok mutlu oldum. Sizleri çok ama çok seviyorum. Birlik ve dayanisma içerisinde zorluklara çözüm bulunacagini ümit ediyorum. Her daim yanindayim. Ancak, sesi yada yetenegi ile bir yerlere gelmeye çalisan , ekmegini kazanmak için gecesini gündüzüne katan emektar kardeslerim gelecekte bir yerlere gelmek istiyorlar ise çok ama çok çalismalilar. Çok okumali ve arastirmalilar. En iyisi olabilmek için çok çaba göstermeliler. Hayatta umudunu kaybetmeden sevgiyle engelleri asmasini bilmeliler. Bilmedikleri bir seyi isi bilen büyüklerine sormalilar. Çünkü, engeller asilmak içindir. Takilmak için degil.


  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı