Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Eski çırçır fabrikası sanatın merkezi oluyor!

Eski çırçır fabrikası sanatın merkezi oluyor!

AKAY, HAYALİNDEKİ SEYHAN’I GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR

Seyhan ilçesi Döseme Mahallesi’nde uzun zamandir atil halde duran eski Çirçir Fabrikasi Seyhan Belediyesi tarafindan düzenlenen Sevgililer Günü konserine ev sahipligi yapti. Seyhan’in atil haldeki tarihi dokusuna yeniden yasam veren Baskan Akay, Çirçir Fabrikasi’nin Adana’da kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline gelecegini söyledi.

SEVGI KONSERI

Seyhan Belediyesi’nce 14 Subat’ta Sevgililer Günü dolayisiyla gerçeklestirecegi, ancak 13 güvenlik görevlisinin sehit edilmesi nedeniyle ertelenen Megaband grubunun “Sevgi Konseri” önceki gün gerçeklestirildi.

TARIHI YAPI SANATLA YASAM BULUYOR

Faaliyet gösterdigi yillar boyunca kent ve ülke ekonomisine katma deger saglayan, ancak uzun süredir atil halde duran tarihi Çirçir Fabrikasi’nda gerçeklestirilen konser için yapilan isiklandirma binanin tarihi dokusunu görsel bir sölene de dönüstürdü.

ESKI ÇIRÇIR FABRIKASINDAKI ILK SANAT ETKINLIGI

Covid-19 salgini nedeniyle seyircisiz olarak gerçeklestirilen ve Seyhan Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlanan konser, “Seyhan Sanat Merkezi” olarak restore edilip hizmete açilacak olan Çirçir Fabrikasi’ndaki ilk sanat etkinligi olma özelligini kazandi.

SEYHAN BELEDIYESI BIR ILKI DAHA GERÇEKLESTIRDI

Tarihi fabrikadaki ilk konserin hazirliklariyla bizzat ilgilenen Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Megaband grubunun seslendirdigi ilk sarkinin ardindan yaptigi konusmada, Seyhan’da yine bir ilkin yasandigini söyledi. Seyhan’i kültür-sanat etkinliklerinin merkezi haline getirme adim adim ilerlediklerini belirten Baskan Akay, tarihi fabrikadaki konserin de bir ilk oldugunu vurguladi.

Baskan Akay, “Gerçekten bir ilki yasiyoruz Buradaki konser eski bir fabrikada gerçeklesiyor. Önümüzdeki günlerde pandemi nedeniyle olusan mesafeler kisalacak birlikte olacagiz. Bu tarihi fabrika da yenilenecek ve konser salonu haline getirilecek. Bu konser salonunda sizlerle çok daha güzel günlerde birlikte olacagiz. Bu konserin gerçeklesmesinde emegi olan tüm arkadaslarima kutluyor, hepsine tesekkür ediyorum” dedi.

“SEYHAN SANAT MERKEZI” OLARAK HIZMET VERECEK

Tarihi dokusu korunarak restorasyonu gerçeklestirilecek olan Çirçir Fabrikasi, restorasyonun tamamlanmasinin ardindan Adana’daki kültür-sanat etkinliklerine ev sahipligi yapmak üzere “Seyhan Sanat Merkezi” olarak Adanalilarin hizmetine sunulacak.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı