Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Evsahibi, Kirasını Ödeyemeyen Aileyi Sokağa Attı

Evsahibi, Kirasını Ödeyemeyen Aileyi Sokağa Attı

Evsahibi, Kirasını Ödeyemeyen Aileyi Sokağa Attı

Adana'da yasayan Sariç ailesi, kirayi ödeyemeyince ev sahibi tarafindan esyalariyla sokaga atildi.
Sariçam ilçesi Sofulu Mahallesi'nde yasayan bir çocuk sahibi Sariç çifti, ekonomik sikintidan dolayi 6 aylik kirayi ödeyemeyince, ev sahibi, ailenin evden çikmasini istedi.
Misafirlikten dönen Sariç ailesi, tüm esyalarinin evin önüne atildigini gördü.
Aile, yardimsever bir kisinin destegiyle, esyalarini, merkez Yüregir ilçesi Muhtar Kazim Baser Caddesi üzerinde bulunan pazar meydanina tasidi.

Zihinsel engelli 22 yasindaki çocuklariyla birlikte sokaga atilan Sariç çiftçi, kendilerine uzanacak yardim elini bekliyor.
Maddi olarak durumlarinin kötü oldugunu ve bu nedenle kira ödemede sikinti yasadiklarini belirten Mehmet Sariç (54), ev sahibi tarafindan esyalariyla birlikte sokaga atildiklarini söyledi.
Oglunun zihinsel engelli oldugunu dile getiren Sariç, 'Herhangi bir gelirim ya da bir kimsem yok. Allah bizleri daha kötü duruma düsürmesin. Oturdugumuz evinde kapisi ve penceresi dahi yoktu. Kira parasini ödeyecek durumumuz yoktu. 6 ay boyunca kiramizi ödeyemedik.' diye konustu.

Hurda ve plastik toplayarak geçinmeye çalistiklarini vurgulayan Sariç, 'Basimizi sokacak bir yerimiz yok. Burada tarlanin ortasinda agaç altinda kaliyoruz.' seklinde konustu.

Mehmet Sariç'in esi Gurbet Sariç ise, 'Çocugum engelli, esim ise yasli ve çalisamiyor. Halimiz ortada ve yardim talep ediyoruz. Kadin basima çocugum ve kocamla birlikte disari atildik. Her seyimiz göz önünde. Eger siginacak ve yardim talep edecek bir akrabamiz olsaydi belki bu halde olmazdik. Allah kimseyi çaresiz birakmasin. Kimseyi de bizimle ayni duruma getirmesin' ifadelerini kullandi.



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false