Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

‘Gezen Sinema Tırı’ Yüreğirli Çocuklarla Buluştu

‘Gezen Sinema Tırı’ Yüreğirli Çocuklarla Buluştu

YÜREĞİR’DE YÜZLERCE ÇOCUK İLK KEZ BEYAZ PERDE İLE TANIŞTI

YÜREGIR’DE YÜZLERCE ÇOCUK ILK KEZ BEYAZ PERDE ILE TANISTI

Yüregir Belediyesi, Kültür Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi isbirligi ile ilçede sinemaya erisimi kisitli olan çocuklar için sinema gösterimi düzenlendi. ‘Gezen Sinema Tiri’ Yüregir’de 4 bin 200 çocugu beyaz perde ile bulusturdu.

Yüregir Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’nün girisimleri ile ilçeye gelen ‘Gezen Sinema Tiri’ Yüregirli çocuklara sinemada film izleme heyecani yasatti. 5 gün boyunca 6 okul ve 8 kültürevini ziyaret eden ‘Gezen Sinema Tiri’ 66 seansta 4 bin 200 çocugu sinema ile bulusturdu. Sinemaya erisimi kisitli olan çocuklar mobil bir tirin içerisine kurulan sinema salonunda Rafadan Tayfa filmini izledi. Hayatlarinda ilk kez beyaz perde ile tanisan çocuklarin sevinci yüzlerine yansidi. Yüregir Belediyesi ekipleri ise çocuklara meyve suyu ve patlamis misir ikram etti.

 

BASKAN KOCAISPIR: “ÇOK KEYIFLI VE VERIMLI BIR ETKINLIK OLDU”

Çocuklarin sinema ile tanismasinin genel kültürlerini artiracagi gibi hayal güçlerini de gelistirecegini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Bakanligimizin Gezen Sinema Tiri 5 gün boyunca Yüregirli çocuklari agirladi. Hem kirsal mahallelerimizde hem kültürevlerimizde 5 bine yakin ilk ve ortaokul ögrencimizi beyaz perde ile bulusturduk. Ilçemiz sinirlari içerisinde belki de ilk defa sinemayla tanisan çocuklarimizin mutluluklarini, heyecanlarini yüzlerinde görmek çok güzel bir duyguydu. Çocuklarin sinema ile tanismasi, genel kültürlerini artiracagi gibi hayal güçlerini de gelistirir. Çok keyifli ve verimli bir etkinlik oldu. Emegi geçen herkesi kutluyorum.” diye konustu.



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false