Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Güçler Adana için birleşiyor!

Güçler Adana için birleşiyor!

ADANA GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in “Her alanda üreten belediyecilik” anlayisini hakim kildigi Seyhan Belediyesi, Adana’daki üniversitelerin bilimsel üretimini topluma yansitacak isbirligini yasama geçiriyor.

 ADANA GIRISIMCILIK MERKEZI ILE ISBIRLIGI YAPILACAK

Kurdugu kompost gübre tesisi, dikimevi ve boya atölyesiyle Seyhan Belediyesi’ni üreten belediye haline getiren Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Girisimcilik Merkezi'ni ziyaret etti. ÇÜ Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof.Dr. Selçuk Çolak ve Teknokent Genel Müdürü Osman Kara ile yapilabilecek isbirlikleri hakkinda görüs alisverisinde bulunup, Girisimcilik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Baskan Akay, üretimin önemine vurgu yapti.

ADANA’YI YENIDEN ÜRETEN BIR KENT HALINE GETIRMELIYIZ

Adana’nin Türkiye’nin tarim ve sanayideki kalkinma hamlesinin öncülügünü yaptigini animsatan Baskan Akay, “Adana 30-40 yil önce Türkiye’nin ilk üç büyük kenti arasindaydi. Ancak ne yazik ki su an 17.siraya kadar geriledi. Adana’yi yeniden üreten bir kent haline getirmek zorundayiz. Bunun için bilim ve teknolojideki gelismelere uyum saglamak,  çagi yakalamak, hizla degisen dünyada istihdam saglayacak, katma degeri yüksek alanlara yönelmek zorundayiz” dedi.

Resim önizlemesi

BILIMSEL ÜRETIMI TOPLUMA YANSITACAK ISBIRLIGI

Seyhan Belediyesi olarak her alanda üretime odaklandiklarini dile getiren Baskan Akay, üniversitelerdeki bilimsel üretimi topluma yansitacak çalismalari yasama geçirmek istediklerini kaydetti. Baskan Akay, “Her sey çok hizli ilerliyor. Artik en büyük zenginlik bilgi zenginligi. Bu bilgi zenginliginin uygulamaya geçmesi lazim. Bunu hiçbir kurumun tek basina yapma sansi yok.

Böyle bir zamanda bizim isbirliklerine, birlikte çalismaya ihtiyacimiz var. Üniversitelerimiz çok ciddi çalismalar içerisinde, büyük ölçüde onlardan yararlanacagiz. Bu çalismalari topluma yansitmak da bir ölçüde belediyelerin görevi. Biz, o anlamda üniversiteyle sehri birlestirmek, bilgileri birlestirmek, kaynaklari birlestirmek konusunda çalisma yapiyoruz” diye konustu. 

2017’DE BASLAYAN ISBIRLIGI DAHA ILERI SEVIYEYE TASINACAK

Teknokent ve Adana Girisimcilik Merkezi’nin çalismalari hakkinda bilgiler veren Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof.Dr. Selçuk Çolak, Adana Girisimcilik Merkezi’nde Seyhan Belediyesi ile 2017’den bu yana süren isbirligini gelistirip daha ileri seviyeye tasiyacaklarini ifade etti. 

 

GÜÇLER ADANA IÇIN BIRLESIYOR

Prof.Dr. Çolak, “Adana Girisimcilik Merkezi ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programi’ kapsaminda Adana’daki ilk proje. Proje ortaklari arasinda Seyhan Belediyesi, Adana Ticaret Odasi, Adana Sanayi Odasi, Bilgi, Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü, Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de var. Derdimiz bütün kurumlari Adana için birlestirmek. Hepimiz gelip geçiciyiz, bu süreçte ‘Adana için ne yapabiliriz’ ona bakiyoruz. Adana Girisimcilik Merkezimizde girisimcileri egitimlerden geçiriyoruz. Yatirimci karsisina çikarip onlara yatirim konusunda, sirketlesme konusunda destek olmaya, yol göstermeye çalisiyoruz.  Seyhan Belediyesi ile 2017’de baslayan isbirligimizi daha ileri seviyeye götürecegiz. Yani Adana’nin potansiyeli ortaya çikarmaya çalisiyoruz” seklinde konustu. 



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false