Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hayali gübre ve yakıtla 1 milyon liralık vurgun yaptılar

Hayali gübre ve yakıtla 1 milyon liralık vurgun yaptılar

Gözaltına alınan 25 kişi arasında kooperatifin eski müdür ve müdür yardımcısının da olduğu öğrenildi

Hayali gübre ve yakitla 1 milyon liralik vurgun yaptilar

Gözaltina alinan 25 kisi arasinda kooperatifin eski müdür ve müdür yardimcisinin da oldugu ögrenildi

 Adana'da Karayusuflu Tarim Kredi Kooperatifi'nde çalisan 6 kisinin de aralarinda bulundugu 25 kisinin kooperatifin anlasmali oldugu esnaftan gübre ya da yakit alinmis gibi gösterip 1 milyon lira haksiz kazanç elde ettikleri öne sürüldü

Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Mali Büro Amirligi ekiplerine Seyhan ilçesine bagli Karayusuflu Mahallesi Tarim Kredi Kooperatifi'nde sahte belge düzenleyerek kredi çektirildigi bilgisi geldi. Polis bu bilgi üzerine savciliktan aldigi izinle teknik ve fiziki takibe basladi.

Yapilan takipte mali büro dedektifleri kooperatifte çalisan 6 kisinin ve üye 18 sahis ile bir tarim firmasinda çalisan bir kisinin gerçege aykiri belge düzenleyerek kredi çektirip 1 milyon lira haksiz kazanç elde ettiklerini tespit etti.

Polis yaptigi çalismada kooperatife üye sahislar adina kooperatifin anlasmali oldugu esnaftan gübre ve yakit alinmis gibi gösterip 1 milyon lira kredi çekildigini belirledi. Polis bu tespitlerin ardindan Adana merkezli Mersin ve Düzce’de 8’i kadin 25 zanliyi yakalamak için safak vakti operasyon baslatti.

Eski müdür ve müdür yardimcisi gözaltinda
Yapilan operasyonda 'nitelikli dolandiricilik ve nitelikli zimmet' suçlamasiyla 25 zanli gözaltina alindi. Gözaltina alinanlar arasinda kooperatifin eski müdürü G.B., müdür yardimcisi S.C.E. ve hala baska bir ilçenin tarim kredi kooperatifinde çalisan I.Y.’nin de oldugu öne sürüldü.

Polis zanlilarin ev ve is yerlerinde yaptigi aramada ise 9 bin lira, 50 bin liralik çek, kooperatife ait bilgiler ve dijital materyaller ele geçirdi.
Zanlilarin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

 


  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false