Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Her Gün 2 Bin 500 Ailenin Sofrasına Sıcak Yemek

Her Gün 2 Bin 500 Ailenin Sofrasına Sıcak Yemek

YÜREGIR BELEDIYESI’NDEN GIDA YARDIMI VE SICAK YEMEK DESTEGI

Yüregir Belediyesi Ramazan ayinda ihtiyaç sahibi aileleri yalniz birakmiyor. Asevinde dev kazanlarda hazirlanan sicak yemekler iftar öncesi sofralari süslerken, belediye ekipleri de kapi kapi gida kolisi dagitiyor. Yüregir Belediyesi, koronavirüs salgini nedeniyle toplu iftar etkinliklerinin yasaklanmasinin ardindan geleneksel olarak düzenledigi iftar çadirinin yerine bu yil ihtiyaç sahiplerine iftar öncesi sicak yemek ve gida kolisi yardimi yapmaya basladi.

Asevinde dev kazanlarda ve hijyenik kosullarda pisirilen sicak yemekler, her gün iftar öncesi kayitlari bulunan ihtiyaç sahibi ailelere teslim edilirken, sicak yemegin yani sira ihtiyaç sahiplerine de gida kolisi yardimi da yapiliyor. Asevinden her gün ihtiyaç sahibi ailelere sicak yemek ulastirdiklarini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Mübarek Ramazan ayinda da ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yaninda olmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar oldugu gibi Ramazan ayinda da günlük 2 bin 500 ailemizin sofrasina sicak yemek ulastiriyoruz. Bir yandan da gida kolisi dagitimimiz devam ediyor. Imkânlarimiz ölçüsünde ulastigimiz insanlarimizin sayisini artiracagiz insallah.” seklinde konustu.

Ramazan ayinda kimsenin aç kalmamasi için çabaladiklarini belirten Baskan Kocaispir, “Ramazan ayi boyunca iftar çadirlari kurulmayacak ama biz buradaki açigi yemekleri bizzat vatandaslarimizin evine götürerek gidermek istiyoruz. Aç ve açikta kimsenin kalmadigi bir ilçe olma hayalimiz var. Insallah bu konuda basarili oluruz.” ifadelerini kullandi. Yüregir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarini belirten vatandaslar Baskan Kocaispir’e tesekkür etti.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false