Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

'İlaçlar PKK’ya gidiyor' iddiası

Adana merkezli 11 ilde ilaçları usulsüz bir şekilde sattıkları öne sürülerek gözaltına alınan 46 şüpheliden 18’i tutuklandı. Irak, Suriye ve İran’a gönderilen ilaçların terör örgütü PKK’ya gittiği öne sürüldü.

Adana merkezli 11 ilde ilaçlari usulsüz bir sekilde sattiklari öne sürülerek gözaltina alinan 46 süpheliden 18’i tutuklandi. Irak, Suriye ve Iran’a gönderilen ilaçlarin terör örgütü PKK’ya gittigi öne sürüldü.
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, 19 Subat’ta Adana merkezli Istanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakir, Sirnak ve Van'da aralarinda 4 doktor, 9 eczaci, 2 biyolog, 13 eczane ile ilaç firmasi çalisanlarinin da bulundugu 46 kisiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsaminda 46 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinan zanlilarin, Suriye uyruklu kisiler adina muayene edilmeden reçeteler düzenlendigi, hastanelerde hastalar için kullanilmasi gereken kanser ve organ nakli ilaçlarinin kullanilmis gibi gösterilip Azerbaycan, Suriye, Iran ve Irak'a gönderildigi, yesil reçeteye tabi uyusturucu içerikli ilaçlarin reçetesiz satilarak uyusturucu ticareti yapildigi öne sürülmüstü.
Süphelilerin adreslerinde, ruhsatsiz tabanca, 3 av tüfegi, kuru siki tabanca, 223 mermi, 36 bin 240 dolar, 230 avro, 17 bin 950 lira, çok sayida ilaç, Suriye uyruklu kisilere ait kimlik fotokopileri ile dijital materyaller ele geçirilmisti. Ayrica, süphelilerin 12 milyon 523 bin 111 lira haksiz kazanç temin ettikleri ileri sürülmüstü. Savcilikça sorgulanan süphelilerden 1’i daha serbest birakildi, nöbetçi mahkemeye çikarilan biyologlar I.E., V.T., doktorlar Z.K., M.D., I.K., eczacilar M.N.Ö., S.E. ve Y.Ç. ile C.E., M.K., N.O., M.Ö., E.Z., I.S., Y.Ü., A.A., K.E. ve Iran uyruklu N.K. tutuklandi. 18 zanli ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti.

PKK iddiasini kabul etmediler
Sorusturma kapsaminda usulsüz bir sekilde alinan özellikle kanser, kan pihtilastirici ve uyusturucu yerine geçen ilaçlarin Irak, Suriye ve Iran’daki terör örgütü PKK’ya gönderildigi de ileri sürüldü. Polis bu operasyon kapsaminda Hatay’da Suriye’ye gitmek üzere olan 100 bin lira degerinde, Sirnak’ta 650 bin, Van'da 300 bin, Mardin'de 400 bin lira, Ankara'da 450 bin lira ve Istanbul'da 450 bin lira degerinde ilaç ele geçirdi. Polis, Hatay’da ilaç gönderirken Melih K.’yi, Sirnak'ta Cevat E.’yi Van’da Yakup Ç.’yi, Mardin'de ise Ahmet A.’yi gözaltina aldi. Bu ilaçlari ise Ankara’da Cihat E., Ismail S. ve Iran uyruklu Bahar Ak A.’nin temin ettigi öne sürüldü. Iran uyruklu kadinin sözde tercümanlik yaptigi öne sürüldü. Zanlilarin ilaçlarin PKK’ya gönderildigini kabul etmeyerek, ifadelerinde Irak, Iran ve Suriye’de tanidiklara akrabalarina gönderdiklerini öne sürdügü ögrenildi. Ilaçlar arasinda en çok kan pihtilastirici ilaç bulunmasi da dikkat çekti.
 

 
2021/03/2021-03-25-10-50-34.jpg


  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli