Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İnönü Parkı işgal altında!

İnönü Parkı işgal altında!

Yıllardır keşmekeş görüntüsüyle Adanalıların büyük tepkisini çeken İnönü Parkı'ndaki işgale yetkililer görmezden gelmeye devam ediyor. İnönü Parkı’nın önünde ve çevresinde seyyar satıcılardan geçilmiyor.

Özel Haber-Fotograf: Hakan TOYTEKIN

Yillardir kesmekes görüntüsüyle Adanalilarin büyük tepkisini çeken Inönü Parki'ndaki isgale yetkililer görmezden gelmeye devam ediyor. Inönü Parki’nin önünde ve çevresinde seyyar saticilardan geçilmiyor.

Sigara satanlardan, maske satanlara kadar birçok seyyar satici Inönü Parki’ni zapt etmis durumda. Kimi su satiyor, kimi temizlik ürünü satiyor. Kimi ise çay ocagi isletiyor. Daha da ileri giden açik gözler aksam saatlerinde tantuni ve döner tezgahi açiyor.

MILLI SEF'IN HEYKELINI GÖREN VATANDASIN IÇI SIZLIYOR

Parka adini veren merhum Ismet Inönü'nün heykeli ise kelimenin tam anlamiyla kaderine terk edilmis durumda. Heykel bakimsizliktan pislik içinde. Heykelin bu halini gören vatandaslar, yetkililere tepki gösteriyor. Sadece Ismet Inönü'yü anma programi öncesi parkta ve heykelde temizlik yapildigini ileri süren vatandaslar bu ayiba son verilmesini istiyorlar.

INÖNÜ PARKI’NDA TRAFIK ÇILESI

Büyüksehir Belediyesi yetkililerinin geçtigimiz dönem yaptigi düzenleme ile Küçük Saat, Inönü  Caddesi ve Cemal Gürsel Caddesi’nde trafik aksi degistirildi. Yapilan son düzenleme trafigi alt üstü etti. Özellikle aksam mesai çikisinda trafik kilitlenirken, vatandas ve araç sürücüleri zor anlar yasiyor. Bu durumdan oldukça sikayetçi olan çevre esnafi da trafigin bir an önce eski haline getirilmesini istiyor. Özellikle parkin kösesinde toplu tasima araçlarinin ardarda dizilmesi ve uzun süre durakta beklemesi hem vatandasi hem de sürücüleri çileden çikariyor.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false