Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İşkenceci kocasını öldüren kadına 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi

İşkenceci kocasını öldüren kadına 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi

Adana'da, kendisine şiddet uyguladığını öne sürdüğü kocası Hakan Özbek’i 3 Eylül 2020'de pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek 15 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana'da, kendisine siddet uyguladigini öne sürdügü kocasi Hakan Özbek’i 3 Eylül 2020'de pompali tüfekle öldürdügü iddia edilen Fikriye Özbek 15 yil 10 ay hapis cezasina mahkum edildi.
Adana 1. Agir Ceza Mahkemesindeki karar durusmasina, hakkinda 'Ese karsi kasten öldürme' suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle dava açilan Fikriye Özbek, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Durusmada, sanigin avukatlari ile Adana Kadin Platformu üyesi avukatlar da hazir bulundu.
Mahkeme Baskani, taraflara son savunmalarini sordu. Mahkeme Savcisi, daha önce verdigi esas hakkindaki mütalaasini tekrarlayarak, sanigin 'Ese karsi kasten öldürme' suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini ancak evlilik süresince eziyete ugramasi ve eylemi tahrik altinda gerçeklestirmesi nedeniyle verilecek cezada 'haksiz tahrik' indirimine gidilmesini talep etti.
Sanik Fikriye Özbek de son savunmasinda eski savunmalarini tekrarladi. Suçsuz yere cezaevinde oldugunu belirten Fikriye Özbek, esinin kendisine siddet uyguladigini, devamli küfür ettigini iddia etti. Özbek, cinayet anini söyle anlatti:

“Esim, bana psikopatça davranirken bana gülüyor, bana zarar verirken zevk aliyordu. Olay günü, ‘Seni burada öldürecektim ama seni yarin annengilin gözü önünde öldürecegim’ dedi. Beni duvara sikistirip elinde bulunan tüfegi elime zorla tutusturdu. ‘Ben ölmek istiyorum hadi beni vur’ diyerek tüfegin namlusunu kendi alnina dayadi. Esimin gözü dönmüstü. Bu sirada tüfegin namlusuna bir defa vurdu, sonra ikinci kez vurdu. ‘Hadi lan’ deyip namluya üçüncü kez vuruncu tüfek ates aldi. Esim gögsünden ve sol tarafindan yaralandi. Tüfegi bilincli olarak bana verip ates almasini sagladi. Esimi öldürme gibi bir kastim yoktur. Esim tüfegi elime zorla tutusturdu, tüfege vurunca da tüfek ates aldi. Olayin asil magduru benim.”
Mahkeme heyeti, sanik Fikriye Özbek’e ‘Ese karsi kasten öldürme’ suçundan önce agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi. Daha sonra Özbek’in cezasini, esini haksiz tahrik altinda öldürdügüne kanaat getirip durusmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 15 yil 10 ay hapis cezasina indirip tutuklulugunun devamini kararlastirdi.
Durusma sonrasi açiklama yapan sanik Fikriye Özbek’in avukatlari verilen hapis cezasini fazla bulduklarini belirterek karara itiraz edeceklerini söyledi. Özbek’in avukatlarindan Ümit Büyükdag, olayin kasti insan öldürme olmadigini belirterek, “Fikriye hayati boyuncu esinden eziyet ve iskence görmüs birisi. Bu iskence ve eziyet delillerini mahkemeye sunduk. Biz olayin mesru müdafaa oldugunu savunduk. Beraat etmesini bekliyorduk. Istinaf mahkemesine itiraz ederek Fikriye’nin hukuki haklarini aramaya devam edecegiz” dedi.
 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli