Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Kadın Dayanışma Merkezinde kadınlara katkı

Kadın Dayanışma Merkezinde kadınlara katkı

Kadın Dayanışma Merkezinde kadınlara katkı

Seyhan Belediyesi bünyesinde kurulan Kadin Dayanisma Merkezi, kadinlarin sosyal ve ekonomik sartlarini güçlendirmeye ve sosyo-psikolojik gelisimlerini saglamaya yönelik çalismalarini sürdürmeye devam ediyor. Kadinlarin üretimde yer almasinin önemini her firsatta dile getiren Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan Kadin Dayanisma Merkezi’ni ziyaret ederek faaliyetleri takip etti.

 

AKAY “MERKEZ KADINLARIN GELISIMI VE SOSYAL UYUMU IÇIN ÖNEMLI”

Baskan Akay ziyaretinde; bir yandan dil bariyerlerini ortadan kaldirmak diger yandan ilgi ve yetenekleri dogrultusunda meslek edinmek isteyen kadinlarin, merkezde yürütülen mesleki egitimler kapsamindaki üretimlerini inceledi. Baskan Akay “Kadin Dayanisma Merkezi kadinlarin sosyal uyum, mesleki anlamda profesyonellesme ve hobilerini gelistirmeleri için çok önemli” diyerek kültürel mirasin da ürünlere yansitilmasinin önemine degindi. 

 

SEYHAN; YEREL VE GÖÇLE GELEN TOPLUMUN HER KATMANINDAN KADINLARI DESTEKLIYOR

Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi, kadinlarin sosyal uyumunu destekleyerek, mesleki egitimlerle profesyonellesme seviyesine ulasmalarini hedefliyor. Böylece, toplumda ihtiyaç duyulan sosyal uyumun saglanmasi adina bir örnek model olusturuyor. Merkez, özellikle bölgede yasayan yerel halk ve yasadiklari ülkelerden zorunlu olarak ayrilmis olan ve toplumun her kesiminden kadinlara hizmet veriyor.

 

MERKEZDE SABUN ÜRETIMI VE SERAMIK ATÖLYELERI DE VAR

Sabun üretimi, dikis, resim ve seramik atölyeleri ve Türkçe kurslarinin yani sira merkeze gelen kadinlar, çocuklari için kres egitimi, psikolojik ve hukuksal danismanlik hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi, önümüzdeki dönemde kadinlarin ihtiyaç duydugu yeni ve farkli atölyeler ile sürdürülebilir projelerle çalismalarina devam etmeyi amaçliyor.

Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nin tüm faaliyetleri, Avrupa Birligi (AB) ve Federal Alman Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Bakanligi (BMZ) tarafindan ortak finanse ediliyor.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli