Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAHRAMAN’DAN CEYHAN’A BÜYÜK YATIRIM

KAHRAMAN’DAN  CEYHAN’A BÜYÜK YATIRIM

Ekton Ceyhan’da anızlar enerjiye dönüştürüyor

KAHRAMAN’DAN  CEYHAN’A BÜYÜK YATIRIM

Ekton Ceyhan’da anizlar enerjiye dönüstürüyor

Yatirimlarini sürekli Ceyhan’a yapan Ekton Yönetim Kurulu baskani Erol Kahraman, Ceyhan Aktif Gazeteciler Dernegi üyesi basin mensuplariyla birlikte bir araya gelerek Ekton Enerji insaati devam biyokütle enerji santrali ile  hasat sonrasi kalan anizlari elektrik enerjisine dönüstürecek  tesisi gezdiler.

Ekton  yönetim kurulu baskani   Erol Kahraman, tesisi hakkinda gazetecilere bilgi vererek   Ekton Enerji tesisleri insaat alaninda yerel basinla bir araya gelerek tamamen yerli sermayeyle kurulan tesiste tarim hasatlarindan sonra kalan anizlardan elektrik üretilecegini belirtti.

Ceyhan'da ortalama 48 bin hanenin elektrigini üretebileceklerini kaydeden Kahraman, 'Devletin de tesviki ile biyokütle enerji santrallerinin faaliyete geçmesi, aniz yanginlarinin azalmasina büyük ölçüde katki saglamistir. Ceyhan'da kurulan ve tamami yerli sermaye ile hizmet veren tesisimizi ülkemize kazandirmanin gururunu yasiyoruz' dedi.

 

“CEYHANLI BIRININ CEYHANA YAPTIGI EN BÜYÜK YATIRIM”

 Biyokütle enerji tesisin Ceyhan’a Ceyhanli biri tarafindan yapilan en büyük yatirim oldugunu kaydeden Erol Kahraman, “Bu tesisle yaklasik 48 bin hanenin elektrik ihtiyacini karsilayacak enerjiyi üretecegiz. Peki bu enerjiyi neyle üretecegiz? Is en önemlisi burasi bu tesis tarimsal atiklardan enerji üretecek. Yani artik aniz yanginlarina ve hava kirliligine son verecegiz. Tarimsal atik toplamada sikinti yasiyoruz bazi mahalle muhtarlari baska bölgelerden gelenlerle anlasarak arazilerdeki atiklari bizim almamizi engelliyor. Su ana kadar Ziraat Odasi hariç hiçbir STK bize destek olmadi. Hâlbuki bu tesiste 300 kisi Ceyhanli olmak üzere yaklasik 500 kisiye is imkâni sagliyoruz, bu yatirimi baska bir yerde yapsam emin olun çok daha fazla destek bulurdum.” dedi.

CEYHAN’A 260 MILYONLUK YATIRIM

Kasim ayi sonunda tesisi çalistirmayi planladiklarini söyleyen Erol Kahraman, “Bu tesisi 2020 yilinda arsa hariç 180 milyon TL ye bitirmeyi planlamistik. Fakat pandemi ve bazi aksakliklarin yasanmasi neticesinde süreç uzadi, bu tesisin yapiminda kullanilan malzemelerinde dolarla aliniyor olmasi ve dolarin’da hizli yükselisi yatirim maliyetimizi de önemli ölçüde arttirdi. Su anda tesisin maliyeti 260 milyon TL’yi bulacak. Insallah kasim ayin sonunda tesisi çalistirip ilk deneme üretimini yapmayi ocak 2022 dede ticari olarak faaliyete geçmeyi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Daha sonra Kahraman basin mensuplariyla birlikte tesisin insaat alanini gezerek tesis hakkinda bilgiler paylasti.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı