Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Karate Milli Takım seçmeleri Adana’da başlıyor...

Karate Milli Takım seçmeleri Adana’da başlıyor...

Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası ile Büyükler Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmeleri Adana’da başlıyor.

Sariçam Belediyesi’nin ev sahipliginde Adana Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Kapali Spor Salonunda yapilacak müsabakalar 23 Eylül Persembe sabahi Türkiye geneli yaklasik 40 Ilden 600 Sporcunun katilimi ile basliyor. Müsabakalar öncesi Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Sampiyonasi Milli Takim seçmeleri lansman toplantisi, Sariçam Belediyesi Toplanti Salonunda yapildi.

 

Toplantiya Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Adana Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar, Karate Federasyonu Adana Il Temsilcisi Tahir Türkarslan, Milli Takim Antranörü Elif Ince, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cafer Esendemir ve Anadolu Spor Yazarlari Dernegi Adana Sube Baskani Mustafa Boz ve çok sayida basin mensubu katildi. Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, toplantida yaptigi konusmada, ev sahipligini yapacaklari Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Sampiyonasina 40 Ilden 600 Sporcunun katilacak olmasinin kendileri için büyük önem arz ettigini belirtti.

“ÖNCELIGIMIZ TÜRK SPORUNA HIZMET ETMEK, ILÇEMIZIN MARKA DEGERINI ARTIRMAK”

Sariçam Belediyesi olarak her türlü sportif faaliyetleri ilçeye ve Adana’ya kazandirmaya çalismak taki en büyük gayelerinin, öncelikle Türk sporuna hizmet etmek oldugunun altini çizen Baskan Uludag sözlerine söyle devam etti;“ Müsabakalarda toplam 120 Hakem, 40 Idareci ve 120 Antrenör görev alacak. Müsabakalar sayesinde, sporcu kafileleri ve sporcularin yaninda gelecek aileler ve disardan olacak katilimlarla ilimize yaklasik bin yerli turist gelmis olacak. Sariçam Belediyesi olarak bu tür sportif faaliyetleri ilçemize ve ilimize kazandirmaya çalismaktaki en büyük gayemiz öncelikle Türk sporuna hizmet etmek, sonrasinda Ilçemizin marka degerini artirmak ve nihayetinde de ilimizin sosyal, kültürel ve en önemlisi ekonomik hayatina katki saglamaktir. Iki yildir ev sahipligi yaptigimiz Kano Yarislarinda oldugu gibi bu sampiyonayla da Ilçemizin bilinirligini ve marka degerini artirmayi ve gelecek misafirlerin sayisi ve dört-bes gün boyunca konaklama, yeme-içme vesaire gibi harcamalari düsünüldügünde yaklasik iki milyonluk bir sicak paranin da ilimizin ekonomisine kazandirilmasini hedefliyoruz.

Sariçam Belediyesi olarak çok önemsedigimiz ve ev sahipligini yaptigimiz bu Sampiyonada en büyük paydaslarimiz, her zaman Belediyemizin yaninda olan Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar Beye, bizlere kapilarini sonuna kadar açan Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayin Prf. Dr. Meryem Tuncel Rektörümüze, bu sampiyonanin planlanmasinda emegi geçen Karate Federasyonu Adana Il Temsilcisi Tahir Türkarslan Bey ve Milli Takim antrenörümüz Elif Ince hocamiza ve Türkiye Karate Fedeasyonuna tesekkür ediyorum. Bu vesileyle de yakin zamanda aramizdan ayrilan Türkiye Karate Federasyon Baskanimiz Esat Delihasan'i da buradan rahmetle aniyor, simdiden müsabakalara katilacak tüm sporcu ve antrenörlerimize basarilar diliyorum.” dedi

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli