Edinilen bilgiye göre olay, 16 Mart günü merkez Sariçam ilçesine bagli Gültepe Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, çiftçilik yapan Rafet D. (62), yaninda isçi olarak çalisan Kadir A. (31) ile birlikte çit çekmek için çiftlige gitti. Islerini tamamladiktan sonra çiftlikten ayrilan Kadir A., Rafet D.'ye 'Çok yorulduk. Tanidigim bir kadin var. Ona gidelim' diyerek, hayat kadinina gitme teklifinde bulundu. Kadir A.'nin teklifini kabul eden Rafet D., isçisiyle birlikte ayarlanan eve gitti. Kadir A. hayat kadini olarak esi Betül I. (18) ve üvey kiz kardesi Kader A.'yi (18) çagirdi. Kadinlar gelince Kadir A. esini alip baska odaya giderken kiz kardesini de Rafet D. ile baska odaya gönderdi. Rafet D., burada Kader A. ile cinsel iliskiye girdikten sonra evden ayrildi.

 

Günler sonra Rafet D.'yi telefonla arayan Kadir A., 'Elimizde Kader A. ile iliskiye girdigin görüntüler var. Eger bize istedigimiz parayi vermezsen, görüntüyü esine yollariz' diyerek santaj yapti. Bunun üzerine Rafet D., Kadir A. ile beraberindeki Betül I., Vedat G. (28), Mehmet Sait A. (26) ve Kader A.'ya toplamda 320 bin lira verdi. Daha sonra Kadir A., yeniden Rafet D.'yi arayarak, 'Bize 3 milyon TL ya da tarlani vereceksin' diyerek santajda bulundu. Bunun üzerine durumu esine anlatan Rafet D., 23 Aralik'ta polise giderek sikayetçi oldu.

 Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin adreslerini belirledikten sonra harekete geçti. Süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatan polis, Kadir A. ile Betül I.'nin bir kiralik araçla seyir halinde oldugunu tespit etti. Kadir A. ile Betül I., merkez Seyhan ilçesindeki Regülatör Köprü üzerinde polis ekiplerince yakalandi. Polis, diger süpheliler Vedat G. ile Mehmet Sait A.'yi ise evlerine yapilan baskinda gözaltina aldi. Kadir A.'nin üvey kiz kardesi oldugu ögrenilen Kader A.'yi ise arama çalismalarinin sürdügü bildirildi.

 

Emniyete götürülen süphelilerin, suçu birbirlerinin üzerine attigi, para almadiklarini öne sürdükleri ögrenildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Kadir A. ile Betül I., çikarildigi mahkemece tutuklanirken, Vedat G. ile Mehmet Sait A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.