Hayvanseverlerin terk edilen kedi ve köpeklere yeni bir yuva bulabilmek amaciyla sosyal medyada olusturdugu hesaplara benzer bir hesap açan Serkan B., burada kedi ve köpek fotograflari paylasarak onlar için kampanya baslatti. Ilani görenler, internet üzerinden Serkan B. ile iletisime geçip, söz konusu hayvanlari sahiplenmek istedigini söyledi. Serkan B., bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yaninda yüzlerce kisiyle baglanti kurdu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI KAPANINCA FARK ETTILER

Ankara’da yasayan Askin Ç., Serkan B.’nin sosyal medya hesabindan fotografini paylastigi yavru köpegi sahiplenmek istedi. Serkan B., Askin Ç.’den 150 TL, yine yavru bir köpek sahiplenmek isteyen Bursa’daki Arzu G.’den 500 TL, Istanbul’da yasayan Burak Ö.’den sahiplenmek istedigi yavru kediyi ‘pet taksi’ ile göndermek ve transfer masraflari için de 300 TL para talep etti. Bu kisiler, Serkan B.’nin istedigi paralari, verdigi hesaplara yatirdi.

Bu kisiler, sahiplenmek istedikleri hayvanlar kendilerine ulasamayinca, Serkan B. ile iletisime geçmek istedi. Ancak sosyal medya hesabinin kapatildigini gören Askin Ç., Arzu G. ve Burak Ö., dolandirildiklarini anlayip, polise basvurdu. Bunun üzerine polis ekipleri, Serkan B.’yi merkez Seyhan ilçesine bagli Toros Mahallesi’ndeki evinde yakalayip, gözaltina aldi.

 5 AYDA 69 BIN LIRA DOLANDIRMIS

Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen sorusturmada Serkan B.’nin, ayni yöntemle sadece son 5 ayda yüzlerce kisiyi 69 bin lira dolandirdigi ortaya çikti. Serkan B.’nin, dolandirdigi kisilerden gelen paralar için kendi hesabiyla birlikte kiz kardesi Cennet B. ve nisanlisi Azize P.’nin de banka hesaplarini kullandigi tespit edildi. Sonrasinda paralari ‘elektronik para’ya dönüstüren Serkan B.'nin, hesaplar arasinda para trafigiyle paranin takibini zorlastirmaya çalistigi öne sürüldü.

TATILDE PARASI BITINCE DOLANDIRMAYA DEVAM ETMIS

Polisin yaptigi teknik takipte, Serkan B.’nin, dolandiriciliktan elde ettigi paralarla nisanlisi Azize P. ile birlikte yaz tatili için Antalya, Mugla ve Izmir’e gittikleri, ancak çiftin parasi bitince Serkan B.'nin tatilde de insanlari kandirip, onlarin paralarini almaya devam ettigi tespit edildi. Serkan B. ve Azize P.’nin, bir ATM’den para çektigi anlara ait görüntülere de ulasildi.

Emniyetteki sorgusunda hakkindaki suçlamalari kabul etmeyen Serkan B.'nin, “Arkadasim benden para transferi için hesap bilgilerimi istedi. Ben de ona yardimci olmak istedim. Ben kimseyle hayvan sahiplendirme konusunda pazarlik yapmadim” dedigi ögrenildi.
Daha önce isledigi çesitli suçlardan sabikasi oldugu ögrenilen Serkan B., sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.