Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Kocaispir; 'Bu hepimizin başarısı'

Kocaispir;

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir meclis üyelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantisinda hizmetteki iki yilini degerlendirdi. Meclis üyelerinin manevi desteginin çok kiymetli oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Ortada bir basari varsa bu basari hepimizin basarisi” dedi.
Yüregir Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen bilgilendirme ve tanitim toplantisina meclis üyeleri katildi. Sahneye kurulan ekranda meclis üyelerine önce iki yilda yapilan tüm çalismalarin kisa bir özeti, daha sonra önümüzdeki süreçte yapilacaklar ve hedeflenen projeler izletildi.

Sosyal Belediyecilikte Öncü Ilçe Yüregir

‘Bizim Derdimiz Insan’ sloganiyla çikilan yolda ‘Belediyeniz Yaninizda’ uygulamasindan ‘Evde Bakim’ hizmetine, ‘Yüregir’e Hos Geldin Bebek’ desteginden günlük 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye sicak yemek sunan Asevi’ne kadar iki yil boyunca yapilan çalismalarin rakamlarla anlatildigi videoda 60 bin adet gida kolisinin ihtiyaç sahibi ailelerle bulusturuldugu, 5 bin 200 aileye ‘hos geldin bebek’ ziyareti yapildigi, her biri okul niteliginde olan 11 kültürevinde 7’den 70’e yilda yaklasik 30 bin insanin 80 bransta egitime destek, hobi ve meslek kurslarindan ücretsiz faydalandigi bilgilerine yer verildi.
Sunumda yer alan diger bilgilere göre Yüregir Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü iki yillik sürede yaklasik 160 bin ton sicak asfalt yama kaplama, 180 bin ton stabilize yol çalismasi yapti. Park Bahçeler Müdürlügü ise 21 yeni çocuk parki ve dinlenme alanini ilçe sakinlerinin hizmetine sundu. Daha kaliteli hizmet ulastirmak adina belediyenin araç filosuna 41 adet yeni araç kazandirdi.

Tamamlanan Ve Devam Eden Projeler

Yapimina baslanan birçok projenin bir kisminin tamamlandigi, bir kisminin da bu yil içinde tamamlanacaginin anlatildigi videoda Adana’da bir ilk olacak Ters Ev, Kisla Mahallesi Yari Olimpik Yüzme Havuzu, Cumhuriyet Mahallesi Gençlik Merkezi, 10 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahasi, 2 adet Kapali Spor Salonu, Kadin Etkinlik Merkezi, muhtarlik binalari, Mahalle Kütüphaneleri, Çok Amaçli Mahalle Evleri çalismalarina yer verildi. Sokak sagliklastirma projesi ve Kent Meydani çalismalari ise görselleri ile dikkat çekti.
Yüregir’e Yakisir Projeler Üretmeye Devam Edecegiz
Toplantida kisa bir degerlendirme konusmasi yapan Baskan Kocaispir, “Kalan 3 yilda vaatlerimiz ve yol haritamizda neyi planladiysak onlari ivedilikle gerçeklestirecegiz. Güvenli ve konforlu bir yasamdan, kaliteli ve temiz bir çevreye, ulusal çapta kültür ve sanat organizasyonlarindan, vizyon projelere, engelli hizmetlerinden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda Yüregir’e yakisir projeler üretmeye hiz kesmeden devam edecegiz.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı