Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Ölen balıkçı 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmış

Ölen balıkçı 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmış

Adana'da balık tutmak için açıldıkları teknenin batması sonucu hayatını kaybeden balıkçının kıyıya 1 buçuk metre daha yüzse kurtulabileceği öğrenildi.

Adana'da balik tutmak için açildiklari teknenin batmasi sonucu hayatini kaybeden balikçinin kiyiya 1 buçuk metre daha yüzse kurtulabilecegi ögrenildi.

Mahalleli tarafindan kurtarilan diger balikçi Fatih Gözüküçük, 'Biz kardes gibiydik. Kiyiya kadar yüzdük. Az bir sey kalmisti ancak kendimi zapt edecek kadar gücüm kalmisti. Ona yetisemedim' dedi.

Ölen balikçi 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmis

 

Sariçam ilçesine bagli Ayvali Mahallesi'nde sabah saat 06.30 siralarinda tekneyle baraj gölüne açilan Suat Özacarli (58) ve Fatih Gözüküçük, balik avinin ardindan dönüse geçti. Iddiaya göre kiyiya yaklasik 50 metre kala tekne su almaya basladi. Teknedeki 2 kisi kiyiya yüzerek ulasmak için suya atladi. Mahallede durumu fark edenler ise tekneyle suya açildi. Mahalleli Fatih Gözüküçük'ü kurtarirken, Suat Özacarli ise suda kayboldu. Ihbar üzerine bölgeye arama kurtarma, polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ekipler, Suat Özacarli'nin cansiz bedenine ulasti. Özacarli'nin cesedi, otopsi yapilmak üzere Adana Adli Tip Kurumuna kaldirildi.

Ölen balikçi 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmis

'Biz kardes gibiydik'

Fatih Gözüküçük, 'Bir kaza oldu iste. Yapacak bir sey yok. Tekne batti. Kiyiya kadar yüzdük. Az bir sey kalmisti ancak kendimi zapt edecek kadar gücüm kalmisti. Ona yetisemedim. Polisler geldi cesedini buldular. Arkadasimdi, biz kardes gibiydik' dedi.

Ölen balikçi 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmis

'Bizim kardesimiz gibiydi'

Fatih Gözüküçük'ü kurtaran Mutlu Yasar ise sabah erken saatlerde bölgeye geldigini belirterek, 'Halamin oglu beni arayip 'Fatih ölüyor yetis' dedi. Bende yataktan pijamayla firlayip traktöre atlayip geldim. Buraya geldigimde Fatih Bey'i kurtardim ama diger arkadas battigi için bulamadim. Yarim saat mücadele verdim, aradim bulamadim. Polislere haber verdik, gelip onlar buldular. Suat'i da 50 senedir taniriz. Çocuklugumuz ayni yerlerde geçti. Bizim kardesimiz gibiydi. Suat ve Fatih de zaten can dostlari' ifadelerini kullandi.

Ölen balikçi 1 buçuk metre daha yüzse kurtulacakmis

'Karaya 1 buçuk metre kala ölmüs'

Iki arkadasinin açildigi teknenin suya yakin oldugunu ve birden hizlandiklari için battiklarini belirten Yasar, 'Tekne birden su dolunca ikisi üstlerini çikartip yüzmeye baslamislar. Fatih uzun oldugundan çikabilmis. Suat 1 buçuk metre daha yüzse o da çikabilecekmis. 40 metre yüzmüsler karaya, 1 buçuk metre kala ölmüs' diye konustu.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli