Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

‘Pozitif Taksi’den Bin 312 vatandaş yararlandı.

‘Pozitif Taksi’den Bin 312 vatandaş yararlandı.

POZİTİF TAKSİ BUGÜNE KADAR 1.312 COVİD-19 HASTASINI TAŞIDI

Halk sagligini tehdit eden Covid-19 salginiyla mücadelede, sorumluluk bilinciyle hareket eden Seyhan Belediyesi’nin Pozitif Taksi uygulamasindan bugüne kadar 1.312 vatandas yararlandi.

AMAÇ VIRÜSÜN YAYILMASINI ÖNLEMEK

Covid-19 testi pozitif çikan vatandaslarin, izolasyonunu saglayip, virüsün diger insanlara bulasmasini önlemek amaciyla yasama geçirilen ‘Pozitif Taksi’ uygulamasinda, Covid-19 hastasi olan vatandaslar özel olarak tasarlanip donatilan araçlarla, saglik kuruluslarina güvenli bir sekilde tasiniyor. 

28.09.2020 tarihinde baslatilan Pozitif Taksi uygulamasinin salginla mücadele konusunda önemli bir görevi üstlendigini belirten Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Covid-19 testi pozitif çikan vatandaslarin test sonucunu belgeleyerek uygulamadan yararlanabildigini animsatti. 

TESTI POZITIF ÇIKAN 1.312 VATANDAS YARARLANDI

 

Uygulamanin basladigi tarihten bu yana 1.312 vatandasin Pozitif Taksi’den yararlandigini bildiren Baskan Akay, “Amacimiz Covid-19 testi pozitif çikan vatandaslarimizin toplu ulasim araçlarini kullanmadan, saglik kuruluslari ile karantina altinda bulunduklari adresleri arasindaki ulasimini saglamak. Böylece hastalarin diger vatandaslarla temas etmesini önleyerek, virüsün yayilmasinin önlenmesine katkida bulunuyoruz” dedi. 

ORTAK MÜCADELEYLE KAZANACAGIZ

Salginin toplumsal duyarlilik ve ortak mücadeleyle sonlanabilecegini vurgulayan Baskan Akay, “Salginla mücadelenin basariya ulasmasi için halkimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarina titizlikle uymasi gerekiyor. Salgin gerçegini unutmadan, bu kurallara uyarak ve hasta vatandaslarimizin izolasyonunu saglayarak virüsün baskalarina bulasmasini önleyebiliriz. Seyhan Belediyesi olarak salginla mücadele konusunda diger kurum ve kuruluslarla isbirligi halinde, çalismalarimizi aksatmadan, kararlilikla sürdürüyoruz. Ortak mücadeleyle basariya ulasacagiz” diye konustu. 

 

‘Pozitif Taksi’den faydalanmak isteyen Covid-19 hastasi vatandaslar ile temas ettigi kisilerin COVID testinin pozitif çiktigini belgeleyip 0322 431 59 33 telefondan talepte bulunulmasi gerekiyor.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false