Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SANKO ÜNİVERSİTESİ SANAL TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SANAL TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SANAL TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

SANKO ÜNIVERSITESI SANAL TANITIM GÜNLERI BASLADI

 

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgini nedeniyle SANKO Üniversitesi tarafindan online düzenlenen tanitim günleri kapsaminda akademisyenler, ögrenciler ve veliler bir araya geldi.

 

Tip Fakültesi 5’inci Sinif Ögrencisi Merve Gül Karaal’in moderatörlügünde düzenlenen Sanal Tanitim Günlerinde bir konusma yapan Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Anabilim Dali ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü Moleküler Tip Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Eyüp Ilker Saygili, egitim ve ögretimde toplumsal faydanin çok önemli oldugunu söyledi.

 

SANKO Üniversitesi olarak egitim ve ögretim içerisinde, toplumsal sorumluluk kavrami ile “Sosyal Deger”, “Bütüncül Bakis”, “Klinik Bilim” ve “Dönüsümsel Tip” alan uygulamalarina önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Saygili, bu kapsamda ögrencilerin, uluslararasi alanda basarili Türk ve yabanci bilim insanlariyla birebir iletisim firsati kurmalarini saglayacak program ve etkinlikler gerçeklestirdiklerine vurgu yapti.

 

Sunduklari teknolojik imkanlar ve uygulamali egitimlerin yapildigi gelismis laboratuvarlara sahip olmanin SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi’nin artilari arasinda oldugunu belirten Prof. Dr. Saygili, söyle devam etti:   

 

“Güçlü, deneyimli ve basarili akademik kadromuzla, bölgenin en basarili Tip Fakültelerinden birisiyiz. Ayni zamanda merkez yerleskemiz içinde hemen yanimizda yer alan, ülkemizin tek çati altinda yatak kapasitesiyle en büyük özel hastanesi olan SANKO Üniversitesi Hastanemizde ögrencilerimize uygulama alani sunuyoruz.”

 

Üniversite Arastirma Laboratuvari (ÜniAr) tarafindan yapilan Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) sonuçlarina da deginen Prof. Dr. Saygili, “ÜniAr 2020 raporuna göre; ögrencilerimizden gelen verilerle üniversitemiz “Ögrenim Deneyimi Tatminkarligi” ile “Akademik Destek ve Ilgi” alanlarinda A Plus Üniversite, “Kurumun Yönetim ve Isleyisinden Memnuniyet” ile “Kisisel Gelisim ve Kariyer Destegi” alanlarinda A kategorisinde degerlendirildi” dedi.

 

Prof. Dr. Saygili, SANKO Üniversitesi’nin ülkemizin önemli ve gelismis sehirlerinden olan Gaziantep’in sehir merkezinde bulunmasinin, ögrencilerin her türlü ihtiyacini saglamasinda ve sosyal imkanlara ulasmasinda avantaj sagladigini kaydetti.

 

PROF. DR. NIMET OVAYOLU

Hemsirelik Bölümü 4’üncü Sinif Ögrencisi Özlem Dogankiz’in moderatörlügünde gerçeklesen toplantida konusma yapan SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Iç Hastaliklari Hemsireligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Nimet Ovayolu ise hemsirelik egitiminin bilimsel ilkeler isiginda toplumun sagligini koruyan ve gelistiren, hastalik halinde bakim ve tedavisini saglayan saglik profesyonelleri yetistirmeyi hedefledigine dikkat çekti.

 

SANKO Üniversitesi’nin kurulusundan bu yana hedeflere ulasmak için güçlü ögretim elemani kadrosu, oldukça donanimli hastanesi, tibbi beceri ve simülasyon laboratuvari, ögrenci degisim programlari, kütüphanesi, ögrenci kulüpleri ve sosyal olanaklari ile hizmet verdiginin altini çizen Prof. Dr. Ovayolu, Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ile ilgili su bilgileri paylasti:

 

“Egitim süresince bu olanaklarin tümünden yararlanabilen ögrencilerimizin nitelikli mezunlar olarak yetismesine öncülük ediyoruz. Hemsirelik bölümü mezunlarinin en büyük avantaji, birçok alanda istihdam sansinin olmasi ve lisansüstü egitimlerini tamamladiklari takdirde akademisyen olarak meslek hayatina devam edebilmeleridir. Nitelikli ve öncelikle tercih edilen mezunlar olmak istiyorsaniz sizi SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümüne bekliyoruz.”

 

PROF. DR. NURTEN BUDAK

Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4’üncü Sinif Ögrencisi Sema Köse moderatörlügünde düzenlenen toplantida, SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme Bilimleri Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nurten Budak, üniversite ve bölümle ilgili sunum yapti.

 

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün saglik alaninda disiplinler arasi is birligi ve ekip çalismasi yapabilen, toplumun sagligini ve yasam kalitesini yükseltebilmek amaciyla bilim ve teknolojiyi kullanan, arastirici, etik ve insani degerlere saygili, meslek alaninda gerekli bilgi ve beceriye sahip profesyonelleri yetistirmeyi misyon edindigini hatirlatan Prof. Dr. Budak, bölümde 3 profesör, 1 doktor ögretim üyesi, 3 ögretim görevlisi, 2 arastirma görevlisi ve 1 uygulama sorumlusunun görev yaptigini bildirdi.

 

Prof. Dr. Budak, “Üniversiteye giris sinavinda sayisal puani ile ögrenci alan Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4 yil Türkçe egitim vermekte, bölümü basari ile tamamlayan ögrencilerimiz ‘Diyetisyen’ unvani ile mezun olmaktadir” ifadelerini kullandi.

 

Diyetisyenin Beslenme ve Diyetetik Bilim Alanina uygun egitim alarak bireyin yasi, cinsiyeti, saglik risk grubunda yer almasina özgü olarak, bireysel diyet ve beslenme planlari yapan, bireylerin bu plana uygulamalari için onlari egitim veren bu konuda uzman saglik çalisani olduguna isaret eden Prof. Dr. Budak, “Diyetisyen, ülkemizde kamu ve özel tüm yatakli ve yataksiz tedavi kurumlari, toplu beslenme hizmeti veren kuruluslar, halk sagligi hizmeti veren kurumlar ve gida sanayiinde çalisma olanaklarina sahiptir” diyerek istihdam olanaklarini anlatti.

 

SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ögrencilerinin katkisi ile düzenledigi egitim- ögretim faaliyetlerinin yani sira konferans, sempozyum, panel, söylesi, proje hazirlamak gibi çesitli bilimsel ve sosyal faaliyetleri ile de ögrencilerinin egitimine katkida bulundugunu vurgulayan Prof. Dr. Budak’in konusmasinin ardindan konusmacilar katilimcilardan gelen sorulari yanitladi.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false