Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sarıçam Belediyesi'nden işsizliğe çözüm!

Sarıçam Belediyesi

Sariçam Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Sariçam Istihdam Merkezi (SIMER), ilçede is arayan vatandaslara umut kapisi oluyor. Sariçam Istihdam Merkezi sayesinde suana kadar 5.492 kisinin is sahibi olmasi saglanirken, bu rakamin sene sonuna kadar 7.000 kisi olmasi hedefleniyor.

Ilçede istihdama büyük oranda katki saglayan, bölgenin en dinamik, yetkin, güler yüzlü ve samimi çalisanlariyla vatandasin issizlik problemine hizli çözüm üreten Sariçam Belediyesi Sariçam Istihdam Merkezi  (SIMER),  is arayan vatandaslari özel sektördeki isveren firmalarla bulusturuyor. Merkez suana kadar toplam müracaat eden 16.219 kisiden 5.492 ’sine is imkâni sagladi.

 Ihtiyaca göre havuz sistemi olusturulan birimde, ISKUR, Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile yapilan protokol çerçevesinde, haftada iki defa Sariçam Belediyesi araçlari ile isveren ile isçi görüsmesi gerçeklestiriliyor.

 

“SIMER ILE 5.492 VATANDASIMIZ IS SAHIBI OLDU”

Sariçam Belediyesi saha ekibinin mütesebbis firmalarla gerçeklestirdigi görüsmelerle, talebe göre istihdam gerçeklestirildiklerini belirten Baskan Bilal Uludag, bölgenin en dinamik istihdam birimi olarak, her iki tarafinda dogru tercih yapmasini sagladiklarini belirtti.

Sariç am’da issizligin çözümü noktasinda belediye olarak, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altini çizen Baskan Uludag sözlerine söyle devam etti;“ Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Sariçam Istihdam Merkezi birimimiz suana kadar 3.808’i erkek 1684’ü bayan olmak üzere toplam 5.492 kisinin is sahibi olmasini sagladi. Halen Sariçam’da ikamet eden is arayan ve SIMER Birimimize müracaat eden vatandaslarimizi haftada iki defa, kendi araçlarimizla talepte bulunan isletmelere götürerek isçi-isveren görüsmeleri saglaniyor.  Bunun yaninda Halk Egitim Merkezi ile isbirligi içerisinde kurum personellerimiz esliginde meslek edindirme kurslarimizda devam ediyor. Burada amaç Sariçam’da ikamet eden ve is arayan vatandaslarimizin donanimlarina göre is bulmalarini saglamak.” diye konustu.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli