Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

'Seni meşhur edeceğiz' diyerek dönercinin cep telefonunu çaldılar

Adana'da 'Seni meşhur edeceğiz' diyerek dönercinin cep telefonunu çaldılar. Döner yaptırıp dükkandan ayrıldıktan sonra yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Olay geçen 13 Ekim Çarsamba günü merkez Seyhan ilçesine bagli Barbaros Mahallesindeki bir dönercide meydana geldi. Otomobil kiralayan Sami E. (22), yanina kuzeni Kenan E. (19) ile arkadasi Mert I.'yi (19) alarak Ercan T.'ye ait dönerciye gitti. Burada dükkan sahibi Ercan T.'ye (23) 'Seni meshur edecegiz' diyen Sami E., cep telefonuyla isletmenin görüntülerini çekmeye basladi. Daha sonra Sami E., Ercan T.'yi döner keserken görüntüleyip, oyalamaya basladi. Bu sirada Kenan E. ise Ercan T.'nin, cebindeki cep telefonunu çalip bir de döner yaptirdi. Süpheliler daha sonra dükkandan ayrilip otomobille kayiplara karisirken, ceplerini kontrol eden Ercan T., telefonunun çalindigini anladi.

Süpheliler ayni gün merkez Yüregir ilçesi Koza Mahallesindeki bir tuhafiyeye girerek çorap almak istediklerini söyledi. Dükkan sahibi Songül A. (47) ise çoraplari göstermeye basladi. Songül A.'nin bir anlik dalginligindan faydalanan süpheliler, tezgahta duran cep telefonunu çalip is yerinden ayrildi. Cep telefonlarinin çalindigini fark eden Songül A. ile Ercan T.'nin sikayeti üzerine Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Ayrica polis, süphelilerin Ercan T.'nin cep telefonu üzerinden çevrimiçi bir oyunda bin 200 TL alisveris yaptigini da tespit etti. Yankesicilik olaylarinin yasandigi bölgelerdeki güvenlik kameralarini inceleyen ekipler, süphelilerin kullandigi otomobilin kiralik oldugunu belirledi. Polisin, irtibata geçtigi araç kiralama acentesi sahibi, Sami E.'yi arayip, 'Araçta bir sikinti çikti. Hemen getirmeniz gerekiyor' dedi. Bunun üzerine Sami E., araci kuzeni ve arkadasina verip kayiplara karisti. Araç kiralama acentesine gelen Kenan E. ile Mert I., polis ekiplerince yakalandi. Kenan E.'nin ifadesinde, suçlamalari reddedip, cep telefonlarini çalmadiklarini öne sürdü. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Kenan E. ile Mert I., çikarildigi hakimlikçe tutuklandi. 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli