Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seri cinayete kurban gitmişler

Seri cinayete kurban gitmişler

Seri cinayete kurban gitmişler

Iddiaya göre, Mahmut Sahin isimli vatandas, 15 Mayis 2007 tarihinde kayboldu. Vatandasin yakinlarinin ‘kayip' ihbari sonrasinda Sahin'in bulunmasi için çalisma baslatildi. Arama çalismalari sürerken, Mahmut Sahin'in ayni ilçede yasayan arkadasi Nihat Sahin de 30 Kasin 2007 tarihinde kayboldu. Kaybolduklari yil yapilan çalismalarda Mahmut Sahin ve Nihat Sahin'e ait herhangi bir ize rastlanilmadi.

Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu'nun faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için verdigi talimat kapsaminda baslatilan çalismalar kapsaminda 14 yil boyunca haber alinamayan Mahmut Sahin ve Nihat Sahin'in dosyalari tekrar açildi. Daha önce 8 faili meçhul cinayeti çözen Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri tarafindan yapilan çalismalar kapsaminda, milyonlarca telefon görüsmesi dinlendi, tüm ayrintilar ekipler tarafindan inceleme altina alindi.

Ekipler tarafindan yapilan çalismalar neticesinde Mahmut Sahin ve Nihat Sahin'in cinayete kurban gittigi ögrenildi. Olayla ilgili Serdar T. (38) ve A.Y. (51) gözaltina alindi. Olayla baglantisi oldugu ögrenilen bir sahsin olay sonrasinda yurtdisina kaçtigi, 1 sahsin ise farkli bir suçtan cezaevinde oldugu ögrenildi. Gözaltina alinan süpheli Serdar T. ve A.Y., çapraz sorguda suçlarini itiraf etti. Sahislarin ifadelerinde, Mahmut Sahin ve Nihat Sahin'i aralarindaki husumet sebebi ile öldürdüklerini, Nihat Sahin'i Gölcük Nüzhetiye Mahallesi mevkiinde, Mahmut Sahin'i ise Karamürsel ilçesi Iznik yolu mevkiinde gömdüklerini söylediklerini ögrendi.

Sahislarin ifadesi dogrultusunda, Mahmut Sahin ve Nihat Sahin'in bulunmasi için arama çalismasi baslatti. Sahislarin gösterdigi Nüzhetiye bölgesindeki arama çalismalarinda Nihat Sahin'in cesedi, dere kenarinda gömülü halde bulundu. Iznik yolu bölgesinde yapilan aramalarda ise Mahmut Sahin'in cesedi bulunmadi. Ekiplerin Mahmut Sahin'in bulunmasi için çalismalarini sürdürdügü ögrenildi. Gözaltindaki Serdar T. ve A.Y. ise emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı