Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyhan Belediyesi kadınlara önem veriyor!

Seyhan Belediyesi kadınlara önem veriyor!

SEYHAN BELEDİYESİ KADININ GÜCÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYOR

Yasamin her alaninda üreten belediye” anlayisiyla hizmet sunan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, kadinlarin gücünü ve emegini yüceltip, görünür hale getiren çalismalarla dikkati çekiyor. Kadin istihdamini artirip, tesvik eden projelerin art arda yasama geçirildigi Seyhan Belediyesi’nin  ve belediye meclisinin yönetiminde de kadinlar temsil makamlarinda Seyhan halkina en iyi hizmeti sunmak için büyük bir özveriyle görev yapiyor. Kadin çalisanlarin, imzalanan toplu sözlesmeyle ayda bir gün regl ve 8 Mart Dünya Kadinlar Gününde izin hakkini da elde ettigi Seyhan Belediyesi, geçtigimiz hafta da kadin meclis üyesinin önerisiyle Gülbahçesi Mahallesi’ndeki 1 Nolu Parka “8 Mart Kadin Parki” adini verdi.

ÇAGDAS UYGARLIK HEDEFINE KADINLARIN VE ERKEKLERIN ORTAK MÜCADELESIYLE ULASILABILIR

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi çagdas uygarlik hedefine ancak, kadinlarla erkeklerin ortak mücadelesiyle ulasilabilecegini dile getiren Baskan Akay, “Kadinlar da erkekler de bireydir. Kadin ve erkek her alanda esittir. Seyhan Belediyesi’nde de bu esitligi saglamak, kadinlarin emegini, gücünü ortaya çikarip görünür kilmak, kadin temsilini ve istihdamini artirmak için çalisiyoruz. Bu vesileyle kadinlarin verdigi hak mücadelesinin simgesi olan 8 Mart Emekçi Kadinlar Günü’nü kutluyor, kadinlarin verdigi mücadelenin yaninda oldugumuzu ifade ediyorum. Seyhan’i birlikte yönetecegiz, birlikte basaracagiz” diye konustu.

IKI KADIN BASKAN YARDIMCISI

Göreve geldigi günden itibaren Seyhan Belediyesi’ni üreten belediyecilik anlayisiyla yöneten Baskan Akif Kemal Akay, Av. Rukiye Çinkiliç ile Meclis Üyesi Funda Buyruk’u baskan yardimcilik görevlerine getirerek, kadinlarin belediye yönetiminde etkin olarak yer almalarini sagladi.

Resim önizlemesi

BELEDIYE MECLISININ YÖNETIMINDE KADINLARIN AGIRLIGI

12 kadin meclis üyesinin bulundugu Seyhan Belediye Meclisi’nde,  Meclis 1. Baskanvekili olarak Yasemen Çelik, Meclis 2. Baskanvekili olarak Türkan Pehlivan, katip üye olarak da Duygu Ayçe Atikaslan, Gülcan Bingöl ve Sultan Zeynep Erciyes görev yapiyor.  Baskan Akay’in katilamadigi Meclis toplantilarini biri meclis baskanvekili, ikisi katip üye olmak üzere üç kadin meclis üyesi yöneterek, kadinlarin her görevi layikiyla yapabilecegini gösteriyor.

KADIN ISTIHDAMINA ÖNCELIK

 

Seyhan Belediyesi’nin hayata geçirdigi tüm projelerde kadin istihdamini artiracak uygulamalar dikkati çekiyor. Belediye çalisanlarinin is kiyafetlerini dikmek üzere Akkapi Mahallesi’nde kurulan Dikimevi, kadin emekçilerin sergiledigi performansla bugün sadece personel kiyafetlerini degil, diger belediyelerin isçi kiyafetleri  ile ihtiyaç sahibi çocuklara yazlik ve kislik kiyafet diken dev bir atölye haline geldi.

KADINLAR HEM ISTIHDAM EDILEREK SOSYAL GÜVENCEYE KAVUSTU

Baskan Akay, “üreten, istihdam saglayan ve paylasan belediyecilik” anlayisiyla “Kendi Mahalleni Kendin Temizle” projesiyle de bir ilke imza atti. Kadinlarin istihdam edilip sosyal güvence altina alindigi, kadinlarin temizlik konusunda evlerinde gösterdikleri titizligi yasadiklari mahallelere yansittiklari uygulamayla, kadinlar kendi yasam alanlarinda yari zamanli çalisip, evlerini ve ailelerini ihmal etmeden sokaklarin temizligini yapmaya basladi.

KADINLAR MESLEK SAHIBI OLUYOR

Baskan Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, aralarinda siginmaci ve göçle gelen kadinlarin da oldugu Seyhanli kadinlara yönelik projelerle kadinlarin sosyal uyumunu artirip, meslek sahibi olmalarini da tesvik ediyor. Kadin Dayanisma Merkezi’nde uygulanan ve sadece son alti ayda 15 bine yakin kadinin yararlandigi 3 ayri projeyle, siginmaci ve göçle gelen kadinlarin entegrasyonuna yönelik çalismalar yasama geçirilirken, kadinlar seramik ve resim kursu, sabun yapimi gibi mesleki alanlarda da becerilerini gelistirdi. Psikolojik destek, hukuki danismanlik, sosyal hizmetler ve danismanlik hizmetlerinin de ücretsiz olarak verildigi Kadin Dayanisma Merkezi’nden yararlanan kadinlar, bugünlerde de kooperatiflesme çalismalarina odaklandi.

KADINLARIN YASAM KALITESINI YÜKSELTECEK KURSLAR

Seyhan Belediyesi Sürekli Egitim Merkezleri (SEYMER) de kadinlarin kisisel gelisimini artiran, meslek sahibi olmalarini saglayan, nitelikli zaman geçirebilmelerine öncülük yapacak hobilerle ilgili kurslarla binlerce kadina hizmet veriyor. 2000 Evler, Ahmet Cevdet Yag, Ahmet Remzi Yüregir, Bakimyurdu, Gülpinar, Ibo Osman, Küçük Dikili, Kültür Merkezi, Narlica, Sakirpasa, Tellidere ve Yenibey SEYMER,  dikis nakistan, bilgisayarli muhasebeye, kuaförlükten yabanci dile kadar çok sayida kursla Seyhan’da yasayan kadinlarin yasam kalitesini yükseltecek hizmetleri sunuyor.

REGL VE 8 MART IZNI

Cinsiyet esitligini, kadin emegini ve gücünü görünür hale getiren Seyhan Belediyesi, geçtigimiz günlerde imzalanan toplu sözlesmeyle, belediyenin kadin çalisanlari ayda bir gün regl izni ile 8 Mart Dünya Kadinlar Gününde izin hakkini da elde etti.

8 MART KADIN PARKI

Seyhan Belediye Meclisi geçtigimiz hafta içinde de Gülbahçesi Mahallesi’ndeki 1 Nolu Parka “8 Mart Kadin Parki” adini verdi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı