Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan’da çocuklar diş taramasından geçirildi

Seyhan’da çocuklar diş taramasından geçirildi

SEYHAN BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI İÇİN GÖREVDE

Pandemiyle mücadelede halk sagligi için Türkiye’de ilk olan uygulamalari yasama geçiren Seyhan Belediyesi, ilçenin eski köylerinde yasayan çocuklara yönelik dis taramasi çalismalarina basladi. Dis taramasi yapilan çocuklara dis firçasi armagan edilip, dislerini nasil firçalamalari gerektigi konusunda kisa bir egitimin de verildigi tarama çalismalarinda, çocuklara oyuncak ve esofman da armagan ediliyor.

 

GEZICI EKIPLER GÖREVDE

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in talimati dogrultusunda, Saglik Isleri Müdürlügü’nün gezici ekipleri Seyhan’in mahalleye dönüstürülen köylerinde yasayan çocuklara yönelik agiz ve dis sagligi taramasi gerçeklestiriyor.

UZMAN HEKIMLER TARAFINDAN YAPILIYOR

0-14 yas araligindaki çocuklarin muayeneleri, uzman dis hekimleri tarafindan hijyen kurallarina azami özen gösterilerek gerçeklestiriliyor. Muayene sirasinda agiz ve dis sagligiyla ilgili problem yasayan çocuklarin sagligina kavusmasi noktasinda basit müdahaleler yapiliyor.

ESKI KÖYLERIN TÜMÜNDE TARAMA YAPILACAK

Belirli bir program çerçevesinde devam eden ve Seyhan’in eskiden köy statüsünde olan tüm mahallelerinde gerçeklestirilecek taramalar sirasinda çocuklara hem dis firçasi armagan ediliyor hem de dogru dis firçalama egitimi veriliyor.

ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN ARMAGANLAR

Taramalarda çocuklara Seyhan Belediyesi Dikimevinde üretilen esofman takimlari ve maskeler de armagan ediliyor.

HEDEF SAGLIKLI BIR TOPLUM

Agiz ve dis sagliginin en çok ihmal edilen konulardan biri olduguna dikkati çeken Baskan Akay, “Agiz ve dis sagliginda yasanan sorunlar, insanlarin yasam kalitesi de düsüyor. Ekiplerimiz, yaptigi taramalarda basit müdahalelerle çocuklarin agiz ve dis sagligina kavusmasini sagliyor. Ciddi sorunlar yasayan çocuklarimizin da dis hekimine ya da dis hastanesine gitmesi gerektigi yönünde uyarilar yapiliyor. Hedefimiz Seyhan’da yasayan çocuklarimizda agiz ve dis sagligi konusunda bilinç yaratip, saglikli bir toplum hedefine katki sunmak” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli