Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan’da “işçi bayramı” var!

Seyhan’da “işçi bayramı” var!

Seyhan’da “işçi bayramı” var!

Seyhan Belediyesi’nde çalisan bin 700 isçiyi kapsayan Toplu Is Sözlesmesi (TIS),  DISK Genel Is Sendikasi ile Baskan Akif Kemal Akay tarafindan imza altina alindi. Isçi açisindan Türkiye’nin en iyi sözlesmesine imza attiklarini ifade eden Baskan Akay, birlikte halay çektigi çalisanlarin mutluluguna ortak oldu.

Seyhan Belediyesi’nde çalisan bin 700 isçi adina DISK Genel Is ile Belediye arasinda yapilan Toplu Is Sözlesmesi (TIS) görüsmeleri, isçi açisindan kazanimlarla son buldu. Belediye’de en düsük isçi maasi 3 bin 317 Liraya yükseltildi. Ayrica isçilerin sosyal haklari da iyilestirildi. Isçilere bayram havasi yasatan TIS’in imza töreni Yasar Kemal Kültür Merkezi sahnesinde yapildi.

ISÇILER TIS’TEN MEMNUN

Imza töreni öncesi kisa bir konusma yapan DISK Çukurova Bölge Temsilcisi Yasar Gündogdu, “Özverili bir çalisma oldu. Müdürlüklerde görevli çalisanlara esit ise esit ücret saglandi. Bin 700 isçimizin en azindan bir taban ücret yakalamasindan dolayi mutluyuz. Seyhan Belediye Baskanimiza isçilere olumlu yaklasimindan dolayi tesekkür ediyoruz.” dedi.

AKAY “EMEK EN YÜCE DEGER”

Yeniden sekillenen dünyada örgütlü yapilarin özellikle de DISK gibi deneyimli yapilarin önemli bir yeri oldugunu kaydeden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Biz emegin en yüce deger olduguna inaniyoruz. Ancak, daha önceleri sadece “Emek en yüce Degerdir” derken bugün artik “üreten emek” de diyoruz. Belediyecilik anlayisimiz da bu temeller üzerine kurulu” diye konustu.

 

“BELEDIYECILIK ANLAYISIMIZDA BIR BÜTÜNÜZ”

Baskan Akay söyle devam etti;

“Bizler Sosyal Belediyeciligi esas alan yöneticileriz. Bu anlayisimiza göre dezavantajli gruplar önceligimiz. Biz, Belediyecilik anlayisi içinde bir bütünüz. Yaptigimiz is ve islemlerin de sürdürülebilir olmasi gerekiyor.  Bunu da birlikte yapacagiz. Belediye kaynaklarini en verimli sekilde kullanarak ihtiyaci olan insanlara elimizi ve kolumuzu uzatarak eksiklerini gidermeye çalisacagiz.  Bunu sizin emeklerinizle gerçeklestirecegiz. Bu nedenle sözlesmede, en az maas alanlara öncelik tanimaya çalistik. Sözlesmeyle bekâr ve en az maas alan çalisanimiz bundan böyle en düsük 3 bin 317 lira maas alacak. Temizlik islerinde çalisan isçi ise 3 bin 700 lira maas alacak. Hepinize hayirli olsun. Emeginize saglik”

BASKAN AKAY ISÇILERLE HALAY ÇEKTI

Daha sonra Baskan Akay ve DISK Bölge Temsilcisi Gündogdu Toplu Is Sözlesmesine imza atti. Baskan Akay, davul zurna esliginde sözlesmeyi kutlayan isçilerle birlikte halay çekerek mutluluklarina ortak oldu. Yapilan TIS’e göre En düsük bekâr isçi 3 bin 317 TL alacak. Ayrica ücretlere mesai ve sosyal haklar eklenecek. Temizlik ve Yol Islerinde çalisan personele ilk kez “koku” ek ücreti verilecek.  Ve Kadinlara özel olarak ayda 1 gün ücretli izin verilecek. 

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli