Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan'da kiralık araç dönemi sona erdi...

Seyhan

SEYHAN’IN ARAÇ FİLOSUNA 12 İŞ MAKİNESİ DAHA KATILDI

Kendi kendine yeten, üreten, kaynaklari dogru kullanan bir belediye hedefi dogrultusunda, kiralik araç dönemine son vermek için Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) 20 binek araç satin alarak öz mali yapan Seyhan Belediyesi, yine DMO’dan aldigi 12 is makinesini Seyhanlilarin hizmetine sundu. Baskan Akif Kemal Akay, “Önümüzdeki dönemde, kiralik araç dönemini sonlandirip, kendi malimiz olan araçlarimizla önemli oranda tasarruf saglayacagiz” dedi.

12 YENI IS MAKINESI HIZMETE GIRDI

Belediye hizmetlerinde kullanilan araçlari yakin zamana dek “kiralama” yöntemiyle temin eden Seyhan Belediyesi, kullandigi araçlari kendi öz mali yaparak uzun yillar tasarruf edilmesini saglayacak adimlari hizla atiyor. Daha önce DMO’dan 20 binek araç satin alan Seyhan Belediyesi, bu kez de 12 is makinesini satin alarak araç filosuna katti.

HEDEF KENDI IHTIYAÇLARINI KARSILAYABILEN BIR BELEDIYE

Fen Isleri Müdürlügü santiyesine getirilen is makinelerini inceleyen Baskan Akay, üreten, kendi kendine yeten, mümkün oldugu kadar tasarruf edip, daha fazla hizmet yapan bir Seyhan Belediyesi amaçladiklarini söyledi.

 

MAYISTA 15 KAMYON ALINACAK

Belediye hizmetlerinde kullanilan araçlari yenileyip, belediyenin öz mali yapmak için çalistiklarini belirten Baskan Akay, “Kiralik araç dönemine mümkün oldugu kadar son vermeye çalisiyoruz. 20 binek aracindan sonra 12 is makinesini devreye soktuk. Mayis ayinda da 15 civarinda kamyonu hizmete sokacagiz” diye konustu.

 

BAKIM VE ONARIMLARI BELEDIYE BÜNYESINDE YAPILACAK

Araçlarin DMO’dan temin edildiginin altini çizen Akay, “Önümüzdeki dönemde, Seyhan Belediyesi’ni kendi ihtiyaçlarini karsilayabilecegi bir yapiya dönüstürmek istiyoruz. Satin aldigimiz araçlarin bakimlari ve onarimlari da belediyemizin Makine Ikmal Atölyesinde yapilacak. Ekipmanlarimiz hazir” diye konustu.

2.5 YILDA KENDINI AMORTI EDECEK

Satin alinan is makinelerinin yaklasik 2,5 yilda kendini amorti edecegine isaret eden Baskan Akay, “Aylik ciddi bir kiralari var. 2,5 yilda bu araçlara ödedigimiz parayi, kira vermeyerek çikarmis olacagiz. Onlarca yil bize yarar saglayacak ve ciddi bir tasarruf elde etmemizi saglayacak. Seyhan’a hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli