Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan'da sosyal yardımlaşma 24 saat sürüryor!

Seyhan

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların Ramazan ayında huzuru ve mutluluğu için 24 saat boyunca görev yapıyor

SEYHAN BELEDIYESI GÜNDÜZ GIDA KOLISI, GECE KAHVALTILIK KOLISI DAGITIYOR 

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, ihtiyaç sahiplerine gündüz gida kolisi dagitimi yaparken, sahur öncesinde de ihtiyaç sahibi vatandaslara Ramazan davulcusu esliginde kahvaltilik kolilerini ulastiriyor. Ramazan’in birlik, beraberlik ve dayanisma duygularinin pekistirildigi kutsal bir ay oldugunun altini çizen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Seyhan’da hiçbir vatandasimiz yalniz ve sahipsiz degil. Nasil ki Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi ise, Seyhan Belediyesi de Seyhan’da yasayan yoksul, yardimi ihtiyaci olan vatandaslarimizin kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanisma duygulariyla paylasarak asacagiz” dedi.

HEDEF SEYHAN’DA HIÇ KIMSENIN YATAGA AÇ GIRMEMESI

“Komsusu aç yatan bizden degildir” anlayisiyla Seyhan’da hiç kimsenin yataga aç girmemesi için ihtiyaç sahibi vatandaslara düzenli olarak sicak yemek ve çorba ikram edip, gida kolisi destegi veren Seyhan Belediyesi, Ramazan ayinda sosyal yardim çalismalarini artirdi.

 

GÜNDE 2 BIN VATANDASA SICAK YEMEK

Seyhan Belediyesi pandemi nedeniyle iftar sofralari kurulamadigi on bir ayin sultani Ramazan ayinda birlik, beraberlik ve dayanisma duygulariyla, her gün yaklasik 2 bin ihtiyaç sahibi vatandasla sicak asini paylasiyor.

 

GIDA KOLISI DAGITIMINDA 24 SAAT MESAI

Pandemi nedeniyle evinden çikamayan 65 yas üstü vatandaslarin evlerine de sicak yemek ikraminda bulunan Seyhan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, gida kolisi dagitimini ise gece-gündüz ayrimi yapmadan sürdürüyor.

 

GÜNDÜZ GIDA KOLISI

Ekipler, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere içerisinde ayçiçek yagi, pilavlik pirinç, pilavlik bulgur, kirmizi mercimek, makarna, kuru fasulye, sofralik tuz, nohut, böreklik un, domates salçasi, arpa sehriye, siyah zeytin, toz seker ve siyah çay bulunan gida kolilerini gündüz saatlerinde dagitiyor.

 

SAHUR ÖNCESI KAHVATILIK KOLISI

Sahur öncesinde ise siyah zeytin, toz seker, siyah çay, tahin helva, tahin, üzüm pekmezi, çilek reçeli, kakaolu findik kremasi, kasar peyniri ve sütten olusan kahvaltilik kolileri ihtiyaç sahibi ailelere ulastiriliyor.

MEVSIMLIK TARIM ISÇILERI UNUTULMADI

Sosyal Yardim Isleri ekipleri, sokaga çikma kisitlamasinin uygulandigi Pazar günü Camuzcu mahallesinde çadirlarda yasayan mevsimlik tarim isçilerine gida kolisi desteginde bulundu. Hem Seyhan Belediyesi’nin hem de Birlesmis Milletler Mülteciler Örgütü’nün temin ettigi gida kolileri ihtiyaç sahiplerine ulastirilirken, çocuklara da belediye kreslerinde üretilen oyuncaklar armagan edildi.

ZOR GÜNLER SEYHAN BELEDIYESI’NIN DESTEGIYLE ASILIYOR

Çalismalara katilan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhan’da hiç kimsenin yataga aç girmemesi için çalistiklarinin altini çizen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay,  Ramazan ayinin ruhuna isaret etti.  Ramazan’in birlik, beraberlik ve dayanisma duygularinin pekistirildigi kutsal bir ay oldugunun altini çizen Baskan Akay, Seyhan’da hiçbir vatandasin yalniz ve sahipsiz olmadiginin altini çizdi. Akay, “Nasil ki Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi ise, Seyhan Belediyesi de Seyhan’da yasayan yoksul, yardimi ihtiyaci olan vatandaslarimizin kara gün dostudur. Bu zor günleri, birlik ve beraberlik içinde, dayanisma duygulariyla paylasarak asacagiz” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli